:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 161
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Едуард Сноудън
Едуард Сноудън е поискал политическо убежище

в Русия официално, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки адвоката на Сноудън Анатолий Кучерена. Той вече е подал документите си и очаква отговор. Срокът на временното убежище, което Сноудън получи миналата година, изтича днес. Сноудън прекара една година в Русия, след като миналата година живя в транзитната зона на московското летище "Шереметиево", за да избегне арест от американските власти. Ако бъде върнат в САЩ, Сноудън ще бъде обвинен за незаконно разгласяване на секретна информация и предаване на данни на разузнаването на хора, които нямат право на достъп.

Радован Караджич поиска нов процес

от Хагския трибунал заради грешки на обвинението и несправедливо отношение в досегашния, предава електронното издание "Болкан инсайт". Караджич е обвинен в извършване на геноцида в Сребреница, преследване на босненци и хървати, тероризиране на населението на Сараево и взимане на "сините каски" на ООН за заложници. Процесът срещу него започна през 2009 г., прокуратурата завърши обвинението си през май 2012 г., а защитата на Караджич призова последния си свидетел през февруари тази година. Заключителните пледоарии трябваше да започнат през септември.

Либийската армия си е върнала базата в Бенгази,

която бе завзета от ислямистките сили по-рано тази седмица. Става въпрос за главната база на правителствените сили. Бойците на ислямистката групировка "Ансар аш Шариа" твърдят, че контролират пет военни бази на армията и пътя към летището в Бенгази.

781
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД