:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Украйна въведе военен данък заради сраженията в Донбас

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Холандският премиер Марк Рюте (вляво) и малайзийският му колега Наджиб Разак подписаха книгата за съболезнования в холандския парламент в Хага. Двамата поискаха веднага да се спрат сраженията край мястото на катастрофата на Боинг-777 край Донецк.
Върховната рада в Украйна гласува вчера въвеждането на временен военен данък до края на годината в размер на 1.5% заради продължаващите сражения в източните райони на страната, съобщиха агенциите. Той ще се взима директно от заплатите, премиите и другите доходи на работещите граждани. По този начин правителството се надява да събере 2.9 милиарда гривни ($241 млн.) за военната операция в Донбас. Всеки месец Киев отделя около 100 милиона долара заради войната. Правителството на Украйна разпореди да бъдат отпуснати от резервния фонд на бюджета допълнително 9.5 млрд. гривни ($730 млн.) за заплати на военните. Върховната рада също така отказа вчера да приеме оставката на премиера Арсений Яценюк, който я подаде заради разпада на управляващата коалиция миналата седмица.

В същото време в беларуската столица Минск вчера започнаха нови консултации на контактната група - Украйна, Русия, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа(ОССЕ) и представители на т.нар. Донецка и Луганска народна република за разрешаване на кризата. Холандски, австралийски, руски експерти и наблюдателите на ОССЕ стигнаха вчера до мястото катастрофата край Донецк. Те са охранявани от спецчасти на местните опълченци. Преди това властите в Киев обявиха, че ще спрат военните действия в района за един ден, но продължиха да идват съобщения за нови сражения и загинали в Донецка област. Холандски офицер за свръзка се намира сред частите на украинската армия близо до мястото, където лежат останките на сваления малайзийски Боинг -777. Той ще представи на правителството в Хага информация за конфликта, писа "Дъч нюз".

ООН няма доказателства, че Русия доставя въоръжения на опълченците в Източна Украйна, съобщи пред журналисти върховният комисар на ООН по правата на човека Наванетхем Пилей. Британският в. "Индипендънт" съобщи вчера, че Русия и Германия разработват секретен план за разрешаване на украинската криза. Едно от условията е признаване на присъединяването на Крим към Русия като в замяна Москва ще спре помощта си за опълченците в Донбас. Прессекретарят на германското правителство Кристина Виртц и дипломатически представители в Берлин отрекоха да има подобна инициатива, съобщи в. "Билд". НАТО не е добре подготвена за заплахата от възможно нападение от страна на Русия над някои от страни - членки на алианса, макар рискът да не е голям. Това се казва в доклад на комисията по отбраната към правителството на Великобритания.
16
1912
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
31 Юли 2014 20:31
Британският в. "Индипендънт" съобщи вчера, че Русия и Германия разработват секретен план за разрешаване на украинската криза. Едно от условията е признаване на присъединяването на Крим към Русия като в замяна Москва ще спре помощта си за опълченците в Донбас.
Тая дописка е върховна британска наглост. Едва ли има нужда да обяснявам какво се цели с нея... Откъсване на ЮИУкрайна от Русия, разочарование, политическа смърт за Путин... все едни големи англосаксонски блянове... Истината е че акта на присъединяване на Крим няма нужда да бъде признаван от когото и да било и Русия никога не би жертвала интересите си в Украйна за да получи нещо което тя така или иначе има! Но англичаните просто не могат да се сдържат да лъжат и манипулират...
Между другото, като казах "англичаните", какво стана с черните кутии на Боинга? Нещо, записи на разговори с кулата, разговори между пилоти, показания на радарите и пр. и пр. КЪДЕ СА? Защо ги КРИЯТ въпросните английски супер-дупер безпристрастни експерти?
31 Юли 2014 20:35
Доси, С малко думи много казано!
31 Юли 2014 22:44
Украйна въвела данък, обещала да спре да стреля, дежа вю, сефте комендантски...
СЕГА, кога всепак ще дадете някаква съществена информация за събитията в ДНР и ЛНР?
Киевската хунта готви ракетен удар по водопречистващите съоръжения на Луганск. Там има складирани 120 тона хлор. Давате ли си сметка какво означава това? За сравнение - искаха да бомбардират Сирия за няколко килограма БОВ.
Киевската хунта готви унищожаването на болници в Луганск. В онкологичната болница има Кобалт 60. За 1 минута причинява смърт.
31 Юли 2014 23:18
Богдан Буткевич, журналист, по централната киевска телевизия:
"... не сме длъжни да разбираме донбасците, Донбас ни е нужен като ресурс, а милион и половина донбасци просто трябва да убием."
31 Юли 2014 23:20
Натисни тук
За невярващите - има и видео.
31 Юли 2014 23:50
Този брадатият, от видеото ми се струва, че ще му оскубят брадата косъм по косъм.Това меко казано е малоумие, тези са седнали да дават акъл на света.Пази боже сляпо да прогледне!
01 Август 2014 00:21
Водни, тоя Буткевич ми прилича на бая изкукал полски пан... изкукал дотолкова че чак журналистката, и то украинска журналистка (а те не се плашат лесно с националистическа риторика) го гледаше уплашено...
01 Август 2014 01:44
Видеото не водопроводчик, с превод на руски:


Натисни тук

и на немски:

Натисни тук
01 Август 2014 08:44
Не, сериозно, Букевич ми прилича на украински националист от полски произход!!! Това е пълна нелепица! Дали скандира името на Бандера и Шухевич с опиянение? Няма да се учудя, ако се съди по нещата които говори...
01 Август 2014 09:44
http://novorossia.su/ru/node/4586
В Мариуполе партизаны застрелили третьего американского инструктора
01 Август 2014 10:52
01 Август 2014 11:04
Освен това изчезнаха и новините от фронта... какво ли става там?
01 Август 2014 12:22
Да погледнем Гражданската война в Украйна, през шокиращото публично заявление (направено на чист руски език по един от каналите на държавна-та телевизия на Украйна) на украинският журналист Богдан Буткевич от "Український тиждень" („Украинска седмица “ - https://www.youtube.com/watch?v=mhYyj5l9Lx0 :
«Донбасс – это не просто депрессивный регион. Там дикое количество ненужных людей. (… Я абсолютно осознанно об этом говорю. В Донецкой области примерно 4 миллиона жителей. И не менее полутора миллионов лишних. (… Нам не надо понимать Донбасс. Нам надо понимать украинский национальный интерес. А Донбасс нужно использовать как ресурс. (… В от-ношении Донбасса: я не знаю рецепта, как это сделать быстро. Однако наиг-лавнейшее, что нужно сделать: есть люди, которых необходимо просто убит… В Донецкой обл. 4 млн жителей, не меньше 1,5 млн нужно убить.“

01 Август 2014 12:30
01 Август 2014 12:44
От това което се разбира , новорусите отстъпват метър по метър.

Я да видим какво точно се разбира:

Тежки загуби на украинската армия при атака на сепаратистите
Парашутисти попаднали под минометен и танков обстрел

Украинската армия е понесла тежки загуби при атака на проруските сепаратисти през нощта в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

Украинската телевизия съобщи днес, че до 20 военнослужещи са загинали при атака на сепаратистите през нощта, но военни източници уточниха, че информацията се проверява и броят вероятно ще бъде по-малък, предаде Ройтерс.

Според украински военни източници група парашутисти са попаднали под минометен и танков обстрел близо до град Шахтьорск - в зоната, където бе свален малайзийският самолет на 17 юли, предаде Ройтерс.

По предварителни данни, цитирани от Интерфакс, 14 украински военнослужещи са загинали при обстрела, попадайки в засада по време на предислокация в Шахтьорск, Донецка област, предаде Интерфакс, като цитира прессекретаря на щаба на силовата операция Алексей Дмитрашковски.

Данните за 21 убити са недостоверни, става дума засега за 14 убити по предварителни данни, заяви той. "Със сигурност са разпознати 10 души, а за четирима не се знае сепаратисти ли са или наши", добави представителят на Киев, цитиран от руската агенция.

Междувременно лидерът на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка народна република Игор Стрелков съобщи за ИТАР-ТАСС, че настъплението през нощта на украинските сили в град Ясиновата е било отблъснато, предаде БТА. По неговите думи около 22,30 ч. снощи в града са влезли няколко украински танка. При последвалото сражение е бил опожарен един бронетранспортьор на украинските сили, а с РПГ са били унищожени два танка, след което украинските сили отстъпили. "Градът остава в наши ръце," заяви Стрелков.

Натисни тук

01 Август 2014 13:05
Русия играе опасна игра. Ако днес украинският национализъм постигне военна победа в Донбас, утре ще решат че могат да си приберат Крим... Дори знам едни дето ще им внушат че ще им помогнат да го направят... Най-добрият вариант винаги е бил преговори-референдуми-федерализация, но към този вариант назначенците ще прибегнат само ако опълчението напредва към Днепър, или поне ако има военен паритет и настъплението не може да продължи... Докато напредват и имат шанс за победа, няма да преговарят! Или ще се опитват да преговарят от позиция на силата и с ултиматуми... А какво ли си мисли редовият националист? Ми чуйте го този брадат Пиздакевич дето го играе журналист по-горе! То няма какво да се добави...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД