:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 261
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВСС не харесва публичния си образ

Членовете на Висшия съдебен съвет не харесват образа си, отразен в медиите, и затова ще уволнят пресдиректора на институцията. Според Галя Георгиева, която, преди да стане член на ВСС, бе съдия в Пловдив, пресаташето е виновен за лошия имидж на институцията. Георгиева обясни, че ВСС е атакуван всекидневно и това налага да "промени медийната политика и да бъде представен такъв, какъвто е". Тезата й бе подкрепена и от други нейни колеги. Георгиева обаче не спомена нищо за спорните решения, които съветът често взима.

След като встъпи в длъжност през октомври 2012 г., този състав на ВСС промени начина за общуване с медиите. Така например дори елементарни въпроси трябва да бъдат задавани по реда на Закона за достъп до обществена информация, отговорите, ако изобщо бъдат давани, пристигат след седмици по пощата. Няколко пъти членове от публичната комисия на съвета направиха неформални срещи с репортерите, на които да се обсъди как да бъде подобрена комуникацията. Тя обаче постоянно се влошава и вина за това едва ли може да се хвърли само върху един чиновник.

За разчистването на мястото на пресаташето, което е в съвета за пореден мандат, се използват изпитани трикове - промяна в длъжностната характеристика. Пресаташето е завършил българска филология и право задочно в ЮЗУ (бившият декан на правния факултет на ЮЗУ Александър Воденичаров беше член на ВСС, б.а.). Съветът промени изискванията за длъжността така, че за поста се изисква журналистическо образование. Със същия трик в началото на мандата си ВСС се отърва и от друг пресдиректор и издигна на поста му пресаташето, когото сега се кани да натири.
1
1103
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
31 Юли 2014 20:59
Ако и това не подобри образа на ВСС ще приемем, че са виновни микрофоните на репортерките и камерите на операторите и ще изискаме всички сними да минават прес фотошоп, а гласовете да се моделират от медия център.
И тогава ще видим образи ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД