:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата не казва има ли заповед за ареста на банкера Василев

Срещу мажоритарния собственик на поставената под особен надзор Корпоративна търговска банка Цветан Василев от три дни има издадена Европейска заповед за арест. Това съобщи "Дарик", позовавайки се на свои източници. Потърсени от "Сега" от държавното обвинение нито потвърдиха, нито отрекоха информацията с мотива следствена тайна. За да бъде издадена такава заповед, Цветан Василев трябва да е с повдигнато обвинение. Ако това е вярно, то може да е станало само задочно, тъй като банкерът е извън България. Преди седмица той разпространи отворено писмо до медиите, в което твърдеше, че е в чужбина заради личната си сигурност, още няма призовка по делото за източването на банката и ще се яви в прокуратурата, когато я получи. Още на 11 юли държавното обвинение обяви, че ще призовe Василев.

Въпросителните около банкера продължават се трупат, а от прокуратурата упорито мълчат, когато става дума за него. Неотдавна, докато съдът заседаваше за ареста на главния счетоводител на КТБ Мария Димова, заместника й Борислава Кичукова и главния касиер Маргарита Петрова, стана ясно, че присвояването на 206 млн. лв. от трезора било в полза на Василев. Но обвинение срещу него няма. "Дали ще бъде привлечен Василев, кога ще бъде привлечен, се преценява единствено от прокуратурата въз основа на събраните доказателства. Когато се стигне до този етап на производството и ако се стигне, ще бъдете уведомени", заяви наблюдаващият прокурор по делото Иван Гешев. Към момента тезата на обвинението е, че за 2.5 г. от банката са присвоени около 206 млн. лв.
1218
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД