:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ответни санкции на Русия ще засегнат ВВС

Ако Русия реши да отговори на санкциите, наложени й от Европейския съюз заради кризата в Украйна, това ще засегне военновъздушните сили на България. Това обяви военният министър Ангел Найденов. Той обясни, че една от трите области в последния пакет мерки е в сферата на отбраната и ако Москва отговори, това задължително ще рефлектира върху страната ни. "По отношение на ВВС и изтребителната авиация сме в 100% зависимост от Русия", коментира министърът.

В края на управленския си мандат Найденов отчете едно възстановено поделение във Враца, в което има около 250 униформени, както и увеличение на обезщетението за безработни съпрузи на военни и на такива, изпълняващи мисии в чужбина от 270 на 340 лв.

Процедурата по поддръжка на веротлетите "Кугър" е завършена, отчете още Найденов. В резултат вече има 4 летящи машини, а не както досега - 1. "До септември ще бъдат възстановени военните хеликоптери, а за края на месеца се предвижда на летище София да бъде проведена демонстрация, на която да бъдат видени способностите на въздухоплавателните средства, с които разполага армията", каза Найденов.
33
3699
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
33
 Видими 
31 Юли 2014 19:59
"на която да бъдат видени способностите на въздухоплавателните средства, с които разполага армията", каза Найденов.
Е пак ли??? На 6 май нали ги видяхме способностите и на въздухоплавателните средства на армията и на въздухоплавателните средства на гражданските авиации
31 Юли 2014 20:06
"По отношение на ВВС и изтребителната авиация сме в 100% зависимост от Русия"



Ми няма да изтребвате, то чунки за 70 г. сте изтребили нещо различно от врабчета и гугутки.
31 Юли 2014 20:13
Този плаши ли по поръчка на Русия или действително има проблеми?
31 Юли 2014 20:15
Да бе..А с какво ще плашим онази стара руска щайга, дето лети регулярно над Черно море край границата ни??
31 Юли 2014 20:15
Ако ни закъса авиацията - ще поискаме от САЩ да ни изпрати екипи с изтребители, които да ни охраняват небето от руски самолети (нали сме в НАТО)...
31 Юли 2014 20:18
Ми няма да изтребвате, то чунки за 70 г. сте изтребили нещо различно от врабчета и гугутки.


Изтребиха един сватбарски самолет някога...
31 Юли 2014 20:26
Ако ни закъса авиацията - ще поискаме от САЩ да ни изпрати екипи с изтребители, които да ни охраняват небето от руски самолети (нали сме в НАТО)...

САЩ да не ги е е*ал луд, та да си трошат доларите по българското небе. Най-вероятно Турция ще поеме охраната на българския участък от натовското въздушно пространство. Ръководството на полетите и таксите за прелитане над България съответно отиват при който пази небето.
31 Юли 2014 20:44
Звучи като подмазване "Дайте да купим Ф-16 ". Иначе никой в русия няма да му откаже модернизация щом си плаща. И то за Миг-29. Вече имат доста по нови, руснаците и санкции за такива безсмислени неща не се въвеждат.
Но Найденов пее същата песен .
Все по ясно се вижда че разлика в разбиранията на политическите партии няма. Донякъде е добре, но в случая е за съмнителен и ненужен проект -- пръскане на стотици милиони за нещо, което не ни трябва, и то на хала който сме по настоящем. При положение, че с мкдернизация на Миг-29 можем да си осигурим самолети вършещи същата работа и то 20-30 пъти по евтино.
Но на политичетата не им пука, че парата е държавна, т.е. народна. Политичетата струват колкото една официална вечеря и омайването им на нея със съответните им обещания.
31 Юли 2014 20:47
СЕГА разбрахте ли най-сетне, че след 25 години "модернизация" и "съвместяване с НАТО-вси стандарти" на авиацията и армията се стигна до положение ИЗУЙ ГАЩИ?!
31 Юли 2014 20:48
Крайно време е да се осигурат за авиацията нови бойни самолети.
31 Юли 2014 20:55
Българиа НЯМА стратегия за отбраната на страната.
В която точно и ясно да са описани както приоритетите, така и съюзниците и потенциалните врагове при един евентуален конфликт.
При липса на такава стратегия не могат да се вземат адекватни решения за структурата на въоръжените сили, числеността, въоръжението, и всичко в този смисъл.
31 Юли 2014 20:59
Крайно време е да се осигурат за авиацията нови бойни самолети.
дообре. колко давате? жертви трябват. и пари - за таралясници, за поддръжка, за комисионни... та, като сте толкоз загрижен - развържете кесията. имам предвид волни пожертвования, данъци и пр.
ако нямате, трайте си, по-адекватно е.
31 Юли 2014 20:59
То да са само ВВС...
------------------------
Сайтът на Генек

31 Юли 2014 21:05
генек, точно така...
От армия, която през 1989 беше на южния фланг на Варшавския Договор, и сдържеше многократно по-големите армии на 2 НАТО-вски държави Турция и Гърция, се редуцира до 2 роти теляци....
31 Юли 2014 21:08
Найденов, не забравяй че "Умрял кон не рита".
31 Юли 2014 21:24
Градски, него повече го интересува Майчето да не го изрита Че покрай това уволнение на постоянния секретар, май бая ще има да пати и плаща Маин
31 Юли 2014 21:50
Много сме изплашени начи - ще ни спрат резервните части и поддръжката на 9-те изтребителя.
Ще се радвам да стане, че най-после некой да са сети в това гето, че ни трябва нова авиация и по възможност да не е купувана в Русия.
31 Юли 2014 22:03
Изтребиха един сватбарски самолет някога...



И освен това десетки, може би стотици български офицери, храбри български чеда...
31 Юли 2014 22:08
Найденов, не забравяй че "Умрял кон не рита".


Обаче уморените коне ги убиват по друга причина. Ангелов никога няма да я разбере, инак ще разстреля конкубината Мая и ще се хвърли след трамвая.
31 Юли 2014 22:39
Меат, ето част от тях - Натисни тук http://pan.bg/view_article-53-24225-Zaginali-pri-izpylnenie-na-sluzhebnite-si-zadylzheniq.html
31 Юли 2014 22:50
Целия този рев е да се използва ситуацията и да вземем едни комисионни за една сделка за стари натовски таралясници! Дали Русия ще спре да поддържа нашите мигове е само хипотеза в главата на Найденов.
31 Юли 2014 23:15
Меат, ето част от тях - Натисни тук http://pan.bg/view_article-53-24225-Zaginali-pri-izpylnenie-na-sluzhebnite-si-zadylzheniq.html


Барем неква файда да имаше, дали да не ги наречем самоизтребители?
01 Август 2014 08:53
[size=3][/size=3],,КЪЩАТА може да ИЗГОРИ но и на МИШКИТЕ ще им се И.. мамата."
01 Август 2014 09:06
Извинявам се ,че може да съм досаден , но вчера бая писахме за евентуални санкции от страна на Русия на селскостопарската продукция от ЕС.
Ще го напиша втори път, щото мен самолети не ме интересуват:
Мечтателю,и по-точно колеги.
„...Люта битка се води за продажбата на всяка бутилка българско вино. Причината е, че нашето вино не е познато на света, заяви още Пламен Моллов. По думите му над 50% от българското вино продължава да се изнася за Русия. От европейските страни най-много от нискоалкохолната напитка отива в Полша - 18-20%. За всички останали държави - Канада, САЩ, Китай и др., износът е символичен...”
Данни за 2013г
Нека всеки помисли какво ще стане само с тази ниша която сме превзели на руския пазар. Прогнозата е лоша. Русия няма да „ цепи басма” на ЕС , щом може да го купи от другаде.
Зелени хартишки – бол.
А Аржентина, Чили , Перу... какви качествени и евтини вина имат, да знаете. Бай Драган ги е пил, и като производител от махленски клас може да го оцени.
01 Август 2014 09:23
А Аржентина, Чили , Перу... какви качествени и евтини вина имат

и ищак за Евро пазара имат, щото нали не са $ а €.
01 Август 2014 09:48
Така е, бай Драгане. И като си помислиш за какво .... За кефа и далаверата на банда бандити и мошеници отвъд океана изкупили или държащи изкъсо европейските политичета. Относно подбора на политичета, за които да гласуваме, отдавна е практика да ни се подбутват такива, които са наакани с нещо и ги държат или такива по-ограничени умствено и невдяващи какво става, като наш Плевню.
Тъй като след всяко нещо си има следствие, едно от следствията ще е, че САЩ ще бъдат още повече намразени.
В света навсякъде ги мразят, вече им разбраха номерцата и все по-рядко се вързват на тях. И Европейците ги чака същия път -- първо ще си изпатят яко, а сетне ще им уври главата и ще почнат да играят не по американските игрички, а Европейската си игра.

Европа затъва отвсякъде, почти всички държави имат колосални дългове към някви глобални структури "незнайно" как забогатели толкова, че да дават заеми и да им са длъжници почти целия свят, в т.ч. и обществото на САЩ.
След около две три поколения, Европейците ще бъдат малцинство, за сметка на мюсулманите. Вместо да се занимава с начини за преодоляване на надвисналите беди, Европейските политичета се водят по глупостите на САЩ-политичетата. В същото време Китай се засилва, а САЩ, Европа и Русия, вместо да се сдружават, си играят на стражари и апаши, заради глобалните откачалки, владеещи САЩ и обществото им
Изср_аха едно голямо Ако в Украйна, и подпалиха света...
Последно време където са стъпили САЩ, съответната държава хубаво не е видяла. Светът взе да му писва от тия откачалки.
01 Август 2014 10:25
Кои сили?
01 Август 2014 11:42
"В края на управленскии мандат Найденов отчете едно възстановено поделение във Враца, "
Грънци възстановено поделение. Какво е това поделение без командир, без началник щаб, без личен състав??? Маин съвсем за балъци ни взе..Той като не е минал през армията, не значи,че някои не са минали и не знаят какво е това "поделение"
01 Август 2014 11:46
Нагледен пример, че не можеш да си в НАТО и да разчиташ на Русия за поддръжка на въоръжението си. Апропо, 100% от авиацията не е ли малко изхвърляне? Кугърите и Пилатусите какво общо имат с Русия?
Колкото до санкциите, никакви еснафски съображения нямат място тук. Украйна и Полша жертват много повече със спрения си износ на плодове и зеленчуци - но поляците се подиграват на Путин в момента с инициативата "изяш ябълка срещу Путин".
01 Август 2014 17:36
Не може да пострада нещо, което го няма. България ВВС на практика няма, ако се наложи някое ембарго - ще пострада един безсмислен поток от кинти за Русия.
01 Август 2014 17:49
Доколкото схващам заглавието е една хипотеза. Сиреч, Русия може да спре да ни продава резервни части за МиГ- 29 и Ми-17?! (Су-25 се произвеждаше в Грузия и там не знам какво е положението). Или ние няма да имаме право да ги купуваме?
Според моето скромно мнение, това е някакво оправдание за безиходицата в която се намира нашата военна авиация. Не само, че няма пари за нови самолети, а тези които са останали не могат да се поддържат в изправност. Да не говорим за ГСМ и други консумативи.
01 Август 2014 17:51
А, като има глупаци, които смятат, че руснаците са толкова зависими от ябълките и виното на Европа - ами ето още нещо по темата (това тук е много повече от едни ябълки и вино):
Натисни тук
01 Август 2014 17:51
А, като има глупаци, които смятат, че руснаците са толкова зависими от ябълките и виното на Европа - ами ето още нещо по темата (това тук е много повече от едни ябълки и вино):
Натисни тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД