:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 561
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тотото се отказва от футболните залози

Кръстева: Запазваме само числовите игри, защото ще стане война
Спортният тотализатор окончателно се отказва да развива залаганията на футболни мачове. Играта "тото 1" е на доизживяване, съобщи изпълнителният директор на БСТ Ирена Кръстева. "Ще се опитаме да запазим територията си на числовите игри. Спортните залагания бяха предадени от държавата на частния бизнес още в началото на 90-те. Ако се впуснем в конкуренция, ще стане война. Може и да ме застрелят", заяви тя.

Интересите на частния хазарт са в основата на атаките откъм Държавната комисия по хазарта (ДКХ) в последно време. Преди седмица шефът й Методий Киров обяви, че на Кръстева е съставен акт за административно нарушение заради т.нар. "олимпийски тиражи".

"Миналата година увеличихме приходите си на 110 млн. лв., а пазарът на хазарта в България е максимум 200 млн. Изглежда, сме настъпили нечии интереси, а и числовите игри вече стават атрактивни за частния хазарт. За съжаление обаче тази атака се прокарва от един държавен служител. Той дори е заплашвал с един от известните хазартни босове, когато разбрал, че е следствен", заяви Кръстева. В официално становище от ДКХ заявиха, че подобни заплахи не е имало. "Председателят по никакъв начин не е коментирал поведението на който и да е организатор на хазартни игри", се казва там. Във връзка с обвиненията за защита на частните интереси, ДКХ отговаря, че се придържа към основната си задача да следи за спазването на Закона за хазарта.

Ирена Кръстева не се чувствала застрашена за поста си след назначаването на Весела Лечева за председател на ДАМС, заради интересите на съпруга й Манол Велев в хазарта. "Надявам се тя да служи на спорта, а не на мъжа си", коментира Кръстева.

В тотото още не били получили обявения акт за административно нарушение на Закона за хазарта. От ДКХ отговориха обаче, че са й отправили покана за явяване в комисията за съставяне на акт. "Няма никакво нарушение на закона, защото той не изисква да искаме разрешение за целевите тиражи. Провели сме 37 такива за 4 г. и само от учтивост информираме ДКХ. Решението за тях обаче се взима само от управителния ни съвет, а размерът на залога се утвърждава от министъра на финансите", каза тя.

Петте тиража за кандидатурата на София за домакин на олимпийските игри са донесли допълнителен приход от 877 хил. лв. Част от тази сума влиза в бюджета. Именно за ощетяване на бюджета е внесената срещу Методий Киров записка в прокуратурата, която е довела и до следствието срещу него.
1
614
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Септември 2005 07:01
Госпожо Кръстева, не Ви ли омръзна да повтаряте едно и също. Не се ли разбирате сама та и вестниците ангажирате и после си ги четете? Явно Вашите интереси са ги настъпили. Не стига ДКХ а и сега и срещу БОК сте подали съдебна жалба. Снощи не се ли гледахте по телевизията да си видите колко документа сте изпращали и за предишни тегления за разрешения в годините. И тръбежа за това че не сте получавали нищо от комисията по хазарат май не е вярно. И този документ ни покозоха. Вероятно Вие сте най-компетентния орган който може да съществува в страната. Утре подойте жалба исрещу МОК о и до армейския поп. Я се засрамете малко - и си припомнете поговорката - "Крадеца ви ка "Дръжте крадеца!"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД