:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 573
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

2184

***
"Беше светъл и студен ден през април и часовниците биеха тринадесет часа!"

Госпожа Гого Цинцарски тъкмо излизаше, новобоядисана в розово, от фризьорския салон до трамвайната спирка при блок 234 и какво да види - съученичката й Гинка заедно с мъжа си, английския дог Мурджо! Вървят срещу й влюбени и щастливи.

- Ох, Гинче, миналата седмица, като ви гледам от балкона как се радвате един на друг долу, в градинката! Ма така хубаво ми стана! Такава любов, такова нещо! И то след вече двайсет години брак! - възкликна госпожа Гого. - Как му хвърляш пръчката и той, нали, втурва се да ти я донесе, а после се гали в краката ти и чака пак да я хвърлиш! Направо, да ти кажа, завиждам на красотата в отношенията ви!

- Обичаме се все едно вчера сме минали през гражданското! - зарадва се на думите й съученичката, погали съпруга си зад ушите и също й направи комплимент. - Много приятна прическа си спретнала!

- Нали!? - отвърна й с пламнали очи госпожа Гого. - А блузката? Виж само какви сладки биенца и бастички! Искам Венеамин довечера да го изненадам! Като се прибере и да ахне! Ще има не само нова прическа и нова блузка, а и вечеря на свещи! Той сега е на работа в Ихтиман! Щото Европейският съюз нали разпореди вече към всяка свинеферма да има и струнен квартет. Да бъдат щастливи прасетата, докато станат на наденица! Обаче, оказа се, че всички места за челисти в софийските свинеферми са заети и той, кво да прави, започна работа в квартета към една ихтиманска кочина. Всеки ден пътува.

- Е, колко му е! По магистралата половин час път?

- О, не си ли гледала по телевизията? "Тракия" отдавна я взривиха! Дружеството за защита на дъждовните червеи заведе дело в Европейския съд по правата на плужеците. Пречела на някакви там земноводни ли, глисти ли да се размножават и съдът разпореди да бъде премахната! Опитаха се да я реконструират и да я построят върху пилони, но веднага се надигнаха от гражданското движение "Не на геноцида срещу конските мухи" - пилоните щели да объркат нещо си в популацията им. И спряха всякакво строителство до второ нареждане! Сега се налага Венко да обикаля по някакви пътчета с часове!

- А Иванчо? Той как е?

- Ох, и с него едни ядове! Представи си, да вземе и да се влюби в някакво момиче! Мими! Викам му: "Що бе, Ванчо? Що такива извратености бе, мама? Ето, аз и баща ти, виждаш колко се обичаме, нищо че и двамата сме от мъжки род! Нямаше ли за тебе някой приятен младеж бе, мама? Или някакво животно? Какви козички видях вчера да пасат в градинката зад 102-ри блок! Сега правата на човека са над всичко! А пък откакто американците откриха размножението по метода "опрашване "ин вътре", няма вече забранени неща!" А той не и не! Обичам си я Мими и това е! Дори, представи си, заедно с други някакви извратеняци се канят хетеропарад да организират! По улиците знамена да веят и да се целуват! Направо отвратително! Кво да ти кажа, Содом и Гомор, за главите сме се хванали! И книжка някаква чете - "Ромео и Жулиета"! От някой си Шекспир ли, Шинов ли? Мъж и жена умират от любов един към друг! Чакаме дядо му от затвора да излезе, той има авторитет пред него, дано успее да му въздейства!

- Че той, бай Мишо, защо е в затвора?

- Не знаеш ли! Нали една вечер пред мола го пребиха! И този, дето го е бил, да вземе и, както го удря, да си изкълчи ръката. Оплаква се след това на "Хелзинки уоч", веднага съд и две години! На всичко отгоре прокурорът доказва, че в момента на боя не бил бръснат и от космите на брадата му друг един от биячите получил някаква алергия по юмруците! Та ето ти една година отгоре!

"Беше светъл и студен ден през април и часовниците биеха тринадесет часа!"
7
1541
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
08 Август 2014 19:53

-------------------------
Сайтът на Генек
08 Август 2014 21:25
представи си, заедно с други някакви извратеняци се канят хетеропарад да организират!

08 Август 2014 21:29
Обичаме се все едно вчера сме минали през гражданското!
Ясно, комунизмът е настъпил, щом няма църковни венчавки
09 Август 2014 08:25
От някой си Шекспир ли, Шинов ли?

Чавдар Шинов
09 Август 2014 08:44
Старият обществен морал е унищожен, църквата я няма, хомосексуализмът се е превърнал в норма -Натисни тук
10 Август 2014 15:41
Той сега е на работа в Ихтиман! Щото Европейският съюз нали разпореди вече към всяка свинеферма да има и струнен квартет. Да бъдат щастливи прасетата, докато станат на наденица!


Тъй де, ама това си е направо списък на Шиндлер, чакай, на Шинов.
Списък на стъпките, чрез които човешкият социум от негентропия тихичко се превръща в ентропия.
Да рупаме евроатлантически ценности и ябълки.
Натисни тук
10 Август 2014 16:36
velin_velinov

И на Чавдар Шинов, де

че не е загубил фейлетонистките си умения от рубриката "Фейлетон по поръчка"


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД