:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кирчев се класира за втори финал на световното първенство

Вторият ден в Москва бе успешен за още петима български кануисти и каякари
Мирослав Кирчев се класира за финала на 500 м едноместен каяк и си гарантира място в Топ 9 на втора дисциплина от световното първенство по кану-каяк в Москва (Рус). Още в първия ден 23-годишният русенец влезе и във финала на 1000 м, като тази сутрин ще участва в борбата за разпределяне на медалите на гребния канал "Крилатское".

Във втория ден вчера Кирчев заслужи място в последната гонка на по-късата дистанция, заемайки 3-то място във втория от общо 4 полуфинала. Българинът финишира за 1:38,322 мин. и това се оказа най-доброто време извън продължаващите по право първи две места във всяка от четирите 1/2-финални серии. Състезанието за медалите на 500 м е утре от 9 ч. наше време.

Денят бе успешен и за още петима български кануисти и каякари. В едноместно кану на 200 м Боян Михайлов се класира за 1/2-финалите, след като се нареди четвърти в своята серия с резултат 43,258 сек. В едноместен каяк на 200 м Кристиан Душев завърши втори в серията си с време 35,595 сек. и също ще участва на 1/2-финалите. На 200 м двуместен каяк Галин Георгиев и Иван Чорлов също продължават напред, след като финишираха 4-ти за 34,007 сек.

Европейската шампионка на 200 м едноместно кану при жените Станилия Стаменова пък пропусна шанса да се класира директно за финала в коронната си дисциплина, но все пак ще има възможност за поправителен на 1/2-финалите. С време 50,119 сек. в сериите 26-годишната бивша лекоатлетка остана втора, на 11 хилядни от победителката Ани Авеньо (Екв), която ще почива до финала.

Късно миналата вечер още в сериите на 500 м двуместен каяк за жени отпаднаха Даниела Недева и Беренике Фалдум. По-късно двете приключиха участие и на 1000 м двуместен каяк, където останаха 5-и в полуфинала си.
959
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД