:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Лудогорец" ще играе със "Стяуа" в плейофа

УЕФА поряза българския първенец по пътя му към Шампионската лига
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино (вляво) тегли топките по време на вчерашния жребий в Нион (Швейц) за плейофите в Шампионската лига под погледа на отговорника за турнирите към европейската футболна асоциация Джорджо Маркети.
Румънският "Стяуа" е последното препятствие пред "Лудогорец" по пътя му към групите на Шампионската лига. Това стана ясно след тегления вчера в Нион (Швейц) жребий. Малко преди определянето на съперниците УЕФА взе решение българският шампион да бъде изваден от групата на поставените тимове и го прати при непоставените.

Първоначално шампионите трябваше да бъдат сред фаворитите при жребия. УЕФА обаче уважи жалбата на "Селтик", който отпадна от квалификациите след две поражения от "Легия". Оказа се, че във втората среща поляците са ползвали футболист, който е трябвало да изтърпи наказание. Бартош Барашински не само бе в групата за мача, но дори се появи на терена. Така в крайна сметка "Легия" получи служебна загуба с 0:3 и резултатът от двата мача стана 4:4. Тимът от Варшава спечели първия мач у дома с 4:1, а втория като гост с 2:0, но въпреки това отпада.

От цялата ситуация пострада именно "Лудогорец", който като непоставен трябваше да се падне с някой измежду "Селтик", "Залцбург" (Ав), АПОЕЛ (Кип), "БАТЕ Борисов" (Блрс) или "Стяуа" (Рум). В крайна сметка жребият реши това да са румънците, които 4 пъти в историята си са играли в евротурнирите с български отбори. Те на 3 пъти отстраняват ЦСКА, а веднъж отпадат от "Ботев" (Пд).

Интересното е, че УЕФА през 2010 г. трябваше да решава подобен казус, като тогава в ситуацията отново бе замесен български отбор. След втория мач от плейофа за влизане в Лига Европа между "Литекс" и "Дебрецен" (Унг), загубен с 1:2, ловчанлии трябва да напуснат турнира. Оказва се обаче, че унгарците са използвали футболиста Петер Мате, който не е редовно картотекиран. Въпреки това европейската футболна централа призна резултата от мача, като само глоби "Дебрецен" с 15 000 евро.









7
1575
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
08 Август 2014 20:27
Лудите ще играят ганкиното с румънските звезди.
08 Август 2014 20:34
Злобно!?
09 Август 2014 12:30
И срещу братята. Дучето сега, в коя агитка ще бъде? Натисни тук
09 Август 2014 12:32
Явно разчитат на румънска подкрепа в Разград...
09 Август 2014 15:12
"ЦСКА София е с вас! С наша помощ, ще бъдете домакини и на реванша в София!"; "ЦСКА и Стяуа - ще бъдем заедно, братя!" са само част от коментарите на фенове на ЦСКА.
10 Август 2014 02:15
Не се абете!
Горските ще бият и в двата мача !
10 Август 2014 09:40
Няма злоба бате ве,
резултатите сами говорят.
Миналата година Базел би лудите като мече у дерек.
А в групите играха със Стяуа и направиха два мача по 1:1.
Логиката сочи че лудите ще паднат.
А и от кой отбор УЕФА ще има повече приходи - от лудите или от румънските звездаши.


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД