:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
БАСКЕТБОЛ

Гърция взе втора евротитла след 18 г.

Снимка: РОЙТЕРС
Гърция разби Германия със 78:62 във финала на Евро 2005 по баскетбол в Белград и спечели втора европейска титла след 1987 г.

"Мечтаех за това и мечтата ми вече е реалност. Всичко, което се случи по пътя е просто невероятно", възкликна наставникът Панайотис Янакис, който като играч изведе "елините" до предишния им триумф преди 18 г.

Десет хиляди гърци в зала "Београдска Арена" видяха как техният отбор безапелационно надиграва шампиона от 1993 г. Южните ни съседи показаха сигурна стрелба от средно и далечно разстояние, като най-резултатен бе гардът Теодорос Папалукас с 22 т.

Отново най-силен в бундестима бе Дирк Новицки. Звездата на "Далас" в НБА заби 23 т. и със средно 26,1 на мач се превърна в топреализатор на турнира. Той бе избран и за най-полезен играч (MVP) - за 233 минути стана лидер в ранглистите за стрелба от тройката (3,3 средно на мач), от наказателната линия (7,6) и при блокировачите (9,3).

"Дузина добри гърци срещу един "супермен" и 11 не толкова добри играчи. Основната заслуга за успеха на Гърция е резервната скамейка от равностойни и качествени играчи", коментира немската агенция ДПА.

В мача за 3-о място Франция разгроми с 98:68 Испания и спечели първи европейски медали от 1959 г.
496
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД