:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Ние и античната еротика

О, времена, о, журналистика, о, Times и Telegraph!

Добре, как да го разбираме това заглавие в "Телеграф" - "Изрязахме половината ауспуси на Европа"? Или - "Тоалетната хартия ни учи на Кама Сутра".

Тоест, ясно е как да го разбираме - журналистите опознават живота и говорят от името на обществото - ние. По социализма имаше такъв почин - писателите и журналята да ходят сред трудовия народ, да се омешат с бачкаторите, за да изучат от натура радостите, скърбите, мечтите и навиците на работническата класа. И после по инерция се идентифицират с тая класа, като се наричат заедно "ние".

Сега журналистите явно по-лесно се идентифицират с други групи. Само че за едно и също един път викат "ние", друг път - "те". Онова заглавие за ауспусите има подзаглавие: "БГ роми вършеят във Франция и Италия, продават парчето за по 300 евро". Значи - "ние" изрязахме ауспусите, ама циганите, дето вършеят, са наречени "те". Като подход към информацията и езика това може да се определи като нещо средно между нискочела политкоректност и хейт спийч.

Дописката за тоалетната хартия с "Кама Сутра" трудно може да се определи дали е рекламна, глупава или писана на зор.

В "Стандарт" попаднахме на някаква антична еротика - монета с изображение на древноримски секс. Тя е част от колекция крадени предмети, заловени от "ДАНС". Разбойниците, които са ги притежавали доскоро, "Описвали крадени антики върху кондоми". От снимките и текста на статията се вижда, че описанията на артикулите са правени върху опаковки от известна марка евтини презервативи. Но тия изрезки от опаковки са късчета история - "На тях са изписани от коя епоха са монетите, като са описани римските императори...".

Описанието на находките е допълнено от "Стандарт": "Инфлацията тръгна от антонинианите". От тия монети тръгвало обезценяването на парите в римската империя.

Веднага си го записваме на опаковка от кондом!
3
1468
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Август 2014 11:33
От тия монети тръгвало обезценяването на парите в римската империя.

А от кои монети тръгва обезценяването на парите в американската империя?
18 Август 2014 16:23
От Антонинианите? Да не сте се объркали нещо при преписването или грешката е още в цитирания вестник? Щото се сещам за династия на Антонините, но не и на АнтониниАНИте!
20 Август 2014 00:23
Разъясняю популярно: Антониниан (лат. antoninianus) — общепринятое в нумизматике название римской серебряной (впоследствии медной) монеты, чеканка которой началась в 214 или 215 году по приказу императора Каракаллы. Название монеты происходит от полного имени Каракаллы — Марк Аврелий Антонин.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД