:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 315
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Волейболистите победиха Полша на турнира в Краков

Пламен Константинов отново заложи на Андрей Жеков като разпределител
Националният ни отбор по волейбол започна с успех участието си на силния турнир "Хуберт Вагнер" в Краков, като победи състава на Полша с 3:2 (-20, 23, 27, -24, 13) пред 15 000 зрители в "Арена Краков". Именно там поляците ще играят мачовете си от груповата фаза на световното първенство (от 30 август), на което са домакини. Нито това, нито нажежената обстановка в залата смутиха българските волейболисти. Те загубиха първия гейм, дръпнаха с 2:1, пропуснаха мачбол в четвъртия, но в крайна сметка ликуваха в решителната пета част, затворена с ас от Валентин Братоев.

Това бе втора поредна победа за българския тим като гост над полския. Предишната бе миналия септември, когато на Евро`13 нашите отстраниха домакините от битката за медали.

Най-резултатни от нашите бяха Цветан Соколов с 16 т., Теодор Тодоров с 13, Тодор Алексиев и Виктор Йосифов с по 10. Селекционерът Пламен Константинов отново заложи на завърналия се в състава разпределител Андрей Жеков, който игра без смяна. Очакваше се късно снощи във втория мач на турнира - с олимпийските шампиони от Русия, разпределител да бъде Георги Братоев. Още преди няколко дни Константинов обяви, че в трите мача в Краков ще използва три различни състава, за да си направи изводи за състоянието на всички и да реши кои трима ще остави извън тима за световното първенство.



-----------



Женският волейболен тим се класира за снощния финал в III дивизия на Световната гран при в "Арена Самоков". Селекцията на треньора Владимир Кузюткин се справи с 3:1 (16, 23, -21, 14) срещу отбора на Казахстан след 19 т. на Добриана Рабаджиева и по 15 на Елица Василева и Емилия Николова.

В другата среща от финалната четворка тимът на Чехия надигра трудно този на Хърватия с 3:2 (-26, 21, -20, 21, 10). Победителят от мача между нашите и чехкините се изкачва във II дивизия на Световната гран при още от следващата година.
728
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД