:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българските атлети са без европейски медал за първи път от 43 години

Федерацията назначила съпруга на Ивет Лалова за масажист на националите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Махиедин Мекиси-Бенабад е започнал да "празнува" титлата си на 1500 м 100 метра преди финалната линия, но завърши, без да направи нищо повече от потупвания по гърдите и подканяния с ръце към публиката да го аплодира. Преди 4 дни французинът от алжирски произход спечели по подобен убедителен начин третата си поредна титла на 3000 м стипълчейз, но преди последното препятствие съблече потника си и финишира гол до кръста. След контестация от испанския отбор Бенабад бе дисквалифициран и титлата му бе отнета. След него на 1500 м вчера завършиха Хенрик Ингебритсен (Нор) и Крис О`Хеър (Вбр).
На завършилия снощи в Цюрих (Швейц) европейски шампионат по лека атлетика 22-мата български национали участваха в общо 10 финала, но така и не успяха да спечелят отличие. За последно подобно нещо се бе случило преди 43 години - в Хелзинки `71. От следващото първенство - в Рим `74, когато Лиляна Томова печели злато на 800 м и сребро на 1500 м, не е имало случай нашите да не вземат поне едно отличие. До вчера...

Както обикновено в последните години и в Цюрих всички погледи бяха вперени в Ивет Лалова, но най-добрата ни спринтьорка в момента остана 5-а във финала на 100 м и не успя да защити титлата си от 2012 г. Впоследствие дори не се класира за финала на 200 м, а с нейно участие и щафетата ни на 4 х 100 м при жените също отпадна след сериите.

И все пак класирането на Лалова си остана най-предното за българския тим. Успя да го повтори само Габриела Лалева на троен скок. В събота европейската шампионка от 2013-а при девойките постигна личен рекорд - 14,13 м (досега 13,92), и се нареди на петото място. Тя отстъпи само на вече трикратната еврошампионка Олга Саладуха (Укр, 14,73 м), на световната шампионка на закрито от 2014-а Екатерина Конева (Рус, 14,69), на Ирина Гуменюк (Рус, 14,46) и на Рут Ндумбе (Исп, 14,14).

"Много съм щастлива. Дори не очаквах такъв резултат. Лошото е, че си ударих глезена още във втория опит на квалификацията. Благодаря на д-р Лозанов, който се намеси с интервенции, и на нашия масажист Симоне Колио, който два дни ми помагаше с процедури", каза Лалева пред bgathletic.com и така стана ясно, че на съпруга на Ивет Лалова - италианския спринтьор Симоне Колио, който не бяга в Цюрих, му е намерена работа като масажист на националите.

Също в събота Ваня Стамболова финишира 6-а на 800 м при дебюта си в бягането на 2 обиколки и си остана с утехата, че е единствената лекоатлетка, участвала на европейски първенства в три дисциплини - 400 м (2006 г. - титла), 400 м с преп. (2010 г. - сребро) и 800 м. Тихомир Иванов пък в петък раздели 7-ото място с още трима във финала на скок на височина. Той преодоля 226 см, а после не успя три пъти на 230, което щеше да е негов личен рекорд.

Така последен шанс за отличие пред нашите остана последният ден на Евро `14 в Цюрих, в който имаше три финала с българско участие. Още първият от тях - маратонът, донесе разочарование. Йоло Николов се отказа малко след контролата на 10 км. Най-бърз по класическите 42,195 км бе Даниеле Меучи (Ит) с най-добро лично постижение - 2:11:08 ч. След него се наредиха състезаващият се за Полша етиопец Яред Шегумо - 2:12.00, и Алексей Реунков (Рус) - 2:12:15 ч.

После Радослава Мавродиева постигна едва 16,98 м след два успешни опита в тласкането на гюле и се закотви на последното, 12-о място сред всички финалистки в дисциплината. Призьорките тласнаха по повече от 19 м - Кристина Шваниц (Гер) - 19,90, Евгения Колодко (Рус) - 19,39, и Анита Мартон (Унг) - 19,04.

Накрая се проведе бягането на 3000 м стипълчейз, в което националната ни рекордьорка Силвия Дънекова финишира резонно извън първата шесторка - осма с време 9:44.81 мин. и сложи точка на българското представяне на ХХII европейско първенство в Цюрих.
2
878
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
17 Август 2014 20:23
националната ни рекордьорка Силвия Дънекова финишира резонно извън първата шесторка - осма с време 9:44.81 мин.

"Резонно"?!?
Резонно е за състезателка, която на практика тренира сама, няма масажист и вижда лекаря си пет пъти годишно?
Резонно е за състезателка, която единствено благодарение на волята и духа си поддържа европейска форма години наред в дисциплина, в която у нас бягат още пет момичета?
Резонно е за състезателка, която от години е една от малкото, която на големи състезания показва ако не PB, то поне резултата си от сезона, а не като туристите в другите дисциплини, които се осират точно тогава, когато трябва само да си повторят постиженията?
Резонно?
Поврага!
Силвия е герой!
18 Август 2014 00:11
Много съм щастлива. Дори не очаквах такъв резултат.

Тук ситуацията почва да прилича като случаят с онова момиче - сноубордистката. Класира се пета ли шеста ли на олимпиадата, а тук я позлатиха - то не бяха хвалби, не бяха премии от министерството и ПИБ...

Сега се оказва, че нямаме в България и масажисти, та от немай къде съпругът на Лалова е назначен на тази длъжност.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД