:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Извънредно положение е въведено



в гр. Фъргюсън, щата Мисури, където от седмица има засилено напрежение и сблъсъци, след като полицай уби невъоръжен чернокож младеж. Губернаторът на щата Джей Никсън въведе и полицейски час в опит да въведе ред в града. Най-малко 40 агенти на ФБР вече са в града, за да разследват убийството на 18-годишния Майкъл Браун. Според очевидец той е застрелян от полицай, докато е бил с вдигнати ръце. От полицията пък твърдят, че изстрелите са били произведени след нападение от страна на чернокожия младеж срещу полицая и опит да му вземе оръжието. Младежът е прострелян осем пъти, твърдят от семейството му. Много жители на Фъргюсън обвиняват полицията в използване на прекомерна сила. Населението на града е 21 000 души, като около 60% от тях са афроамериканци.





Ограничения за пътувания в чужбина



предлагат руските депутати от управляващата партия "Единна Русия" Иван Филипов и Валентин Кожин. Те внесоха за разглеждане в Държавната дума проектозакон, който предвижда ограничения за излизането от страната за някои граждани на федерацията, съобщи сайтът на центъра "Лев Гумильов", цитиран от "Дневник". В интервю за интернет портала "Московски вести" Иван Филипов уточнява, че не става въпрос за изходни визи. "Законът е насочен по-скоро към различни категории граждани като длъжници, лица, срещу които се води разследване, както и лица с двойно гражданство", казва Филиппов. "Колегите ми от правния отдел подготвят законопроект за отмяна на двойното гражданство", допълва той.





Пряка заплаха за Великобритания

са членовете на радикалната организация "Ислямска държава" в Сирия и в Ирак, затова страната трябва да използва целия си военен капацитет, за да спре тяхното настъпление, написа британският премиер Дейвид Камерън в статия за неделното издание "Сънди телеграф". Той добави, че Великобритания трябва да си сътрудничи със страни като Саудитска Арабия, Катар, Египет, Турция и може би "дори и с Иран". Преди седмица Лондон заяви, че няма да участва в американската военна операция в Северен Ирак. Същевременно главата на Англиканската църква остро разкритикува липсата на последователност в близкоизточната политика на кабинета на Камерън. Кюрдските сили водят ожесточена битка с ислямистите за най-големия язовир в страната, който се намира край гр. Мосул, САЩ съдействат с въздушни удари.







3
920
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
17 Август 2014 22:49
Не зная за вас ама аз като гледам снимки от събитието и се сещам за един филм "Планетата на маймуните". Натам отиват нещата
18 Август 2014 09:05
в централнте щати на САЩ вече се е настанила беднотия, особено сред малцинствените групи, и малка искрица е нужда за да започнат големи вълнения. А американската полиция е въоръжена също както армията в Афганистан.
18 Август 2014 19:21
"Here comes the story of the Hurricane..." Боб Дилън, от албума "Hurricane".

Нищо ново в САЩ. Расизъм as usual. (както обикновено).

За едно и също нещо на белия се казва "да не прави така повече", а черния се застрелва.

Ама не бе, обичайте си я Америката, ваш проблем.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД