:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Измамници източили милиарди долари от здравната каса в САЩ

Вашингтон 15 г. си затваря очите за злоупотреби с медицински изделия
СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Администраторката на центровете за услуги на Медикеър и Медикейд в САЩ Мерилин Тавенър по време на слушания в Конгреса на САЩ за проблеми в провеждането на здравната реформа на президента Обама. Сега става ясно, че Медикеър е била източвана от години от измамници.
Милиарди долари са източени от държавната здравноосигурителна каса Медикеър в САЩ, разкри в."Вашингтон пост". В обширно разследване е описана схемата, по която повече от десетилетие мошеници трупат печалби от продажби на медицински изделия на американци над 65-години, осигурени по Медикеър. От 1999 г. Медикеър е изплатила 8,2 млрд. долара за електрически инвалидни колички на 2,7 млн. пациенти и днес изобщо не е наясно колко от тези пари наистина са отишли за пациентите, а колко са откраднати. Американското правителство знае още от 1998 г. как работи измамническата схема, но едва през тази година администрацията е взела мерки, пише в. "Вашингтон пост".

Първоначално схемата действа с по-евтини медицински изделия като глюкомери например, но най-тежките финансови поражения за здравната каса са от електрическите колички. Днес най-скъпите струват 900 долара, а Медикеър плаща за тях по 5000 долара, става ясно от разследването на "Вашингтон пост".

Измамниците първо намират възрастни пациенти, от които получават номера на осигуровката им в Медикеър. Това става обикновено чрез кражба и закупуване на бази данни с номера на застраховки. В схемата трябва да има и лекар, който да предпише на пациента със съответния номер използването на такава количка. Тя е предназначена за пациенти, които не могат сами да придвижват инвалидната си количка и обикновено са в тежко състояние. След това документите се предават в центровете на Медикеър, където се обработват и се нарежда отпускането на средства за количките. Проблемът е, че по традиция центровете обработват над 4 млн. такива документа годишно и проверки на представената документация не се правят. Измамниците всъщност са в ролята на доставчик на медицинското изделие, който получава парите от Медикеър. В голяма част от случаите количките изобщо не стигат до пациентите, но дори и някой нуждаещ се да е попаднал в схемата, разликата в реалната цена и стойността, отпусната от здравната застраховка, е предостатъчна, за да покрие разходите на мошениците и да им гарантира значителна печалба.

От началото на тази година в САЩ вече се водят няколко дела срещу заподозрени, че са източвали по такава схема Медикеър. Това е болезнен и скъп пример за това колко е лесно да се излъже здравоосигурителната система в САЩ, отбелязва "Вашингтон пост". Част от вината е в Конгреса, одобрил прекалено бързодействаща и прекалено щедра система. Другата част от вината е на бюрократите в Медикеър, на които е нужно твърде дълго време да засекат измамата и да се задействат да я спрат, коментира изданието.



ПРАВИЛА

"Ако играеш правилно, може твърде бързо да направиш много пари, като крадеш от Медикеър", казва Джеймс Куигъл от неправителствената Коалиция срещу застрахователните измами. "Можеш да дойдеш в САЩ, без почти да знаеш английски, да нямаш понятие от медицина и ако се прикрепиш към правилните хора, които умеят да боравят със системата като със "Страдиваруис", можеш да станеш милионер за една нощ", обяснява той.
7
1426
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
17 Август 2014 23:52
Майкъл Мур нямаше ли филм на тая тема?
18 Август 2014 00:16
Мисля, че е време да престанем да се самообвиняваме като най-корумпираната и крадлива нация. Само дето нас ни крадат и свои и чужди. И легално и нелегално.
18 Август 2014 00:28
че е време да престанем да се самообвиняваме
Не се самообвиняваме. Гордеем се.Този същия номер в Бг се прави от около 10 г. Малко ни е срам, че сме се усетили по-късно, но пък винаги може да се навакса с антидекубитални дющеци, тоалетни столове, протези.
18 Август 2014 08:19
Това ви е домашната работа: чували ли сте за по-голяма корупция от тази?

Натисни тук
Wachovia to Pay $160 Million to End Money Laundering Probe

Натисни тук
Wachovia admitted “serious and systemic” violations of the Bank Secrecy Act that let drug cartels launder at least $110 million through exchange houses. Drug dealers used Wachovia accounts to buy airplanes, and U.S. authorities seized “at least four” of those aircraft with more than 20,000 kilograms in cocaine, Wachovia admitted in U.S. District Court in Miami.

March 18 (Bloomberg) -- Wells Fargo & Co.’s Wachovia Bank agreed to pay $160 million to resolve a criminal investigation of how drug cartels used the bank to launder money through Mexican exchange houses.

The government agreed to defer prosecution on a criminal charge that Wachovia, once the fourth-largest U.S. bank, failed to set up an effective anti-money laundering program from 2003 to 2008. Wachovia admitted failing to monitor $420 billion in transactions through exchange houses, known as casas de cambio.

Те това е бизнес, те това е пример за подражание. Някой да е чувал за корупция в САЩ? Няма такова нещо. Всичко е законно. корупцията е в България, Румъния и Русия.
18 Август 2014 09:05
Станишката е виновен за тая работа.
20 Август 2014 07:16
Ха-ха! А ние си мислехме, че сме открили топлата вода? Че и нас се точат пари от държавата по същия начин от общини, от болници, от училища, от касата! Така се печели! И някои от тези тарикати и техните деца се фукат по форумите и във ФБ, че имат по няколко къщи, в които не живеят и по няколко коли, които не карат. И колко била хубава пазарната икономика и какви идиоти били бедните и как си заслужавали съдбата. Ами идиоти сме, вярно е! Поне ни е утеха, че и зад океана са същите. Утеха или ужас?! Няма значение! Там ги наричат измамници, тук ги наричаме бизнесмени.
20 Август 2014 07:35

annetaz
20 Авг 2014 07:16
Мнения: 1,087
От: Bulgaria
Ха-ха! А ние си мислехме, че сме открили топлата вода? Че и нас се точат пари от държавата по същия начин от общини, от болници, от училища, от касата! Така се печели! И някои от тези тарикати и техните деца се фукат по форумите и във ФБ, че имат по няколко къщи, в които не живеят и по няколко коли, които не карат. И колко била хубава пазарната икономика и какви идиоти били бедните и как си заслужавали съдбата. Ами идиоти сме, вярно е! Поне ни е утеха, че и зад океана са същите. Утеха или ужас?! Няма значение! Там ги наричат измамници, тук ги наричаме бизнесмени.



Там ги наричат измамници, тук ги наричаме бизнесмени
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД