:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 326
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Бивш и бъдещ премиер

***
Бившият бъдещ премиер се готвеше за среща с народа. Народът безпределно му вярваше. Вярваше народът, че бившият премиер лично запретваше ръкави и строеше спортни зали и магистрални пътища, лично бившият премиер наблюдаваше трансплантация на органи при безнадеждно болни хора или гасеше пожари, или се срещаше с гладни, боси и голи - на тях обещаваше хляб, обувки и дрехи, или просто летеше бившият премиер със служебната авиация над света и над нас и посочваше красивото и истинското или кривото и грозното. Вярваше народът му, как само вярваше!

Бъдещият премиер също обичаше да се среща с народа. Заставаше пред народа и обещаваше, че лично ще запретне крачоли и ще копае канали, ще подпира язовирни стени ще зацикля водни цикли; лично ще изражда бебета, ще ги кръщава и орисва.

- Всички вие помните - казваше бившият премиер на народа си - колко мрачно и безпросветно беше всичко в миналото. И когато аз дойдох на власт, нещата светнаха, грейнаха, цъфнаха и вързаха. Даже налъмите дадоха плод.

Бъдещият премиер изчакваше секунда и веднага подхващаше темата:

- Спечелил бях мача, бях вкарал всичките дузпи в тяхната врата, ама на - едни нещастници ми подложиха крак и ми взеха купата. Те били печелели! Никога нищо не са печелели! На белот съм ги бил, на тенис, на футбол, на канадска борба, на всичко! И сега заставам пред вас, за да видите, че не съм хърба като тях, нито пък съм анаболен маниак като хората от техните екипи. Вижте ме, че по нищо не се различавам от вас - аз съм прост и вие сте прости. Това искам да ви кажа! Стойте тука и викайте за мен! Другото аз лично ще го направя с двете си ръце, както винаги!

После бившият премиер отиваше в една от телевизиите, заставаше пред камерите и казваше:

- Народът знае, народът помни. Имаше ред и дисциплина, когато аз бях на власт. Това е. Хората затягаха коланите, ама поне имаха колани. А сега нямат нищо!

Веднага след това изявление думата взимаше бъдещият премиер:

- Никой не може и не знае да управлява така правилно и мъдро, както аз знам и мога. Веднага ще уволня от държавата цели ята с калинки и ще назнача други - най-верните ми калинки са готови за труд и подвиг. Те са обучени, те са възпитани, те са трудолюбиви. Лично аз съм техният пример!

Бившият премиер напомняше на народа:

- Без мен вие ще спрете да гледате телевизия, ще спрете да различавате черното и бялото, животът ви ще си остане сив!

Бъдещият премиер светкавично продължаваше мисълта му:

- Само да спечеля този мач! Ще можете да казвате вашите желания по телефоните си, а аз ще ви отговарям от телевизорите ви. Никой не може да ви обещае повече неща от мен! Само да спечеля!

Сега бившият бъдещ премиер стоеше пред огледалото и се готвеше за нова среща с народа. Вдигна ръка и със замах обръсна само лявата страна на брадата си. Супер се получи! Нали искаха промяна - ей ти я! Като показва дясната си страна - това ще е бившият премиер. Обърне ли гладко избръснатата лява страна - това е бъдещият премиер.

Следващата седмица ще направи обратното - ще обръсне дясната си страна, а лявата ще остави на воля. Ще се справи бившият бъдещ премиер - с колко по-тежки задачи беше се преборил.

Все викаше на аверите си:

- Важното сега беше народът да издържи и да не се демобилизира - всичко друго си е по план!

Пак се погледна в огледалото бившият бъдещ премиер, хареса се и си каза:

- Да не се хвалим много, ама има толкова по-лоши от нас!

После с широка и бодра крачка тръгна - народът пак на него чакаше.
1
1343
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Август 2014 23:06
Даже налъмите дадоха плод.


Осанна!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД