:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 373
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Джудистка спечели сребърен медал за България на младежката олимпиада

Бетина Темелкова
България спечели първия си медал на младежката олимпиада в Нандзин (Кит). Във втория ден го завоюва Бетина Темелкова в кат. 52 кг на джудото. 17-годишната европейска шампионка за кадети победи Брилит Гамара (Перу), Саджия Амран (Алж) и Маруса Стангар (Слвн). В схватката за титлата обаче с "ипон" я надви бразилката Лаяна Колман.

На крачка от медала пък остана Александър Тодоров в стрелбата с пневматичен пистолет от 10 м. Той влезе с 4-ти резултат - 572 т., във финала на най-добрите 8, а там само запази позицията си, след като направи 156 т. Шампион е Павло Коростилов (Укр) с 203,4 т. на финала, следван от Чеон-йонг Ким (Кор) - 199,8, и Едуар Дортом (Фр) - 178,6.

Предната вечер на финал се класира и гимнастикът Владимир Тушев (15 г.). Той събра 76,675 т. в квалификациите, което му отреди 18-о място. Това е и последната позиция, осигуряваща участие за финала в многобоя днес. С най-добра обща оценка там ще е Джарни Реджини-Моран (Вбр) - 84,400.

На полуфинал в гребането се класира Десислава Георгиева на скиф, след като спечели своята репешаж. Полуфиналната гонка е днес, като Георгиева трябва да е сред първите три, за да гребе на финал А.

След като започна с победа в своята група, вчера бадминтонистката Мария Мицова отстъпи пред Яу Нг (Хонк) с 0:2 (-8, -22), а днес е последният й мач с Луизе Хелм (Гер). Второ поражение пък претърпя Владимир Шишков - 0:2 (-12, -15) от Юи Лий (Хонк), като днес ще опита да вземе поне една победа - в мача с Дениъл Гуда (Авл).
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Бен Дийкстра (Вбр) излиза пръв от езерото Сюену след 750 метра плуване в състезанието по триатлон за младежи на игрите в Нандзин. След още 20 км колоездене и 5 км бягане той спечели титлата с общо време 54,43 мин., изпреварвайки във финалния спринт Дениъл Хой (Н. Зел). Трети, на 6 секунди, финишира Емил Нансен (Дан).
1197
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД