:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 92
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Националният ни отбор се размина с Евробаскет `15

Снимка: Спортал
Александър Везенков (№41) опитва пас към Асен Великов (№13) по време на мача срещу отбора на Израел в зала "Универсиада".
Националният ни отбор по баскетбол няма да играе на европейското първенство догодина, след като записа трета загуба от три мача в квалификационна група В.

Късно в неделя селекцията на треньора Георги Младенов бе разгромена със 100:84 от тима на Израел в столичната зала "Универсиада" и се закотви на дъното в класирането с 3 т. Същевременно Холандия изненада Черна гора като гост в Подгорица с 65:60 и завърза битката за челните места. След преполовяване на битката Израел, Холандия и Черна гора имат по 5 т., което означава, че нашите няма как да са на една от първите две позиции накрая. На Евробаскет `15 ще се класират победителите в 7-те групи, плюс шестте втори отбора с най-добри показатели. На българите им предстоят още три мача - гостувания в Холандия и на Израел (в Кипър) и домакинство срещу Черна гора.

"Как да победим, като ни вкарват 100 точки - възкликна треньорът Младенов. - Сякаш с тези момчета играем по-добре навън и аз знам каква е причината - имаме 7-8 дебютанти и има напрежение, че са пред собствена публика. Това са реалностите. Това е българският национален отбор и това ще бъде гръбнакът на този отбор. Тези момчета трябва да ги пазим, а не да почнем сега да ги плюем и очерним."

Най-резултатен за нашите бе Александър Везенков с 18 т., а Христо Захариев добави 15. С повече от 10 т. завършиха още Станимир Малинов и Асен Великов - по 11. Над всички на терена обаче бе крилото на "Сакраменто" в НБА Омри Каспи с 19 т.
 Георги Младенов
833
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД