:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 585
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

К. Папазов: "Левски" ще има баскетболен отбор

Националната лига даде отсрочка на шампионите да подадат документи и да внесат депозита
Константин Папазов
"Левски" ще има баскетболен отбор през новия сезон и това не бива да подлежи на съмнение. Това заяви треньорът на шампиона и носител на купата на България Константин Папазов. Клубът е във финансови затруднения заради проблемите на КТБ. Повечето чуждестранни баскетболисти напуснаха, а за капак бе пропуснат крайният срок (15 август) за подаване на необходимите документи за участие в Националната баскетлига (НБЛ) и за плащане на депозита от 25 000 лв.

"Поемам изцяло вината за неподадената заявка. Това е вина на нашата администрация (б.р. - бе съобщено, че секретарката на клуба била забравила за крайния срок), но най-голямата вина поемам аз - каза Папазов пред агенция "Спортал". - Едно е сигурно: "Левски" ще има отбор, защото не мога да си представя, че няма да има баскетбол в София. Имам уверението на сериозен човек, чиято дума тежи много и е голям авторитет. От разговорите, които сме провели, по-скоро клоним към "да".

На заседание на борда на директорите на НБЛ в неделя вечерта бе решено "Левски" да получи едноседмична отсрочка, за да внесе необходимите документи и пари - за депозита и за изчистване на глоби от миналия сезон. Същото се отнася и за женския тим на "Берое", който също пропусна срока.

"Благодаря на НБЛ, че приеха обяснението ми и ни дадоха шанс. Благодаря и на ръководствата на "ЛУКойл Академик" и "Рилски спортист", които се отнасят коректно към нас, не взимат играчи на "Левски" и ни дават шанс да се спасим. Не се съмнявам, че подобно ще бъде и поведението на другите - каза още Папазов. - Имаме невероятна публика, убеден съм, че тя ще ни помогне за достойно представяне, защото в Адриатическата лига ще представяме България. Благодарен съм на всички баскетболисти на "Левски", които чакат търпеливо да оцелеем, и благодаря на всички, които помагат."
798
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД