:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кои са най-сигурните браузъри?

Тор е най-добрият!
Най-популярните браузъри, като Chrome, Firefox и Internet Explorer, не са най-добрият избор за защита. Вие сте уязвим, дори и да сърфирате в "инкогнито" режим. Ако анонимността ви е много важна, ние ви препоръчваме тези три браузъра:



Tor

Дори и в "Уикилийкс" американските шпионин описват Tor като "цар на сигурната онлайн анонимност с ниска латентност", който няма сериозни конкуренти. Tor е рожба на изследователска лаборатория на американския флот, която патентова технологията още през 1998 година. Днес Tor се управлява от Tor Project, нестопанска организация.

При Tor JavaScript и "бисквитките" са изключени с началните настройки, интернет трафикът се пренасочва през безплатна мрежа от доброволци, всяко предаване на съобщения се извършва с няколко слоя криптиране.

Предлага се за Mac OS X, Windows и Linux.



Epic

Ако сте свикнали с интерфейса на Chrome, Epic може да бъде добро решение за вас. На страницата за изтегляне ще намерите списък от 11 сфери на личния ви живот, достъпът до които може да бъде блокиран. Примерно, предлага се възможност за сърфиране без съхранение на "бисквитки", без история на търсене, без автоматично попълване и други лични данни, които браузърите съхраняват по подразбиране. В същото време този браузър автоматично ще изтрие и данни за сесиите, когато го затворите. Сърфирането из интернет се пренасочва през proxy. С него може лесно да проверите кои услуги се опитват да ви следват.



Pirate

Този браузър е създаден от момчетата, които стоят зад торент легендата The Pirate Bay, като целта им е ясна - да заобиколят цензурата в страните, в които сайтът е блокиран. Браузърът е създаден на базата на модифицирана версия на Firefox, която има модифициран клиент Tor и добавка FoxyProxy Firefox.

 Това е Epic.
 Браузърът на пиратите
3
3533
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
18 Август 2014 19:58
Tor е рожба на изследователска лаборатория на американския флот, която патентова технологията още през 1998 година.

Това по дефиниция прави софтуера неподходящ за употреба. Да му мисли барбадоския гений
18 Август 2014 23:12
Това е пиратският браузър
http://www.torchbrowser.com/
19 Август 2014 00:04
Tor не е браузър, а цяла мрежа от потребители, за анонимно сърфиране. Прикачуния към програмата браузър всъщност е Firefox с незначителни промени. А в "безплатна мрежа от доброволци" поне 1/3 са компютри на ЦРУ, ФБР, ДЕА, Мосад, ФСБ, МИ6, китайци, иранци и кой ли още не.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД