:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Асандж се готви да излезе от убежището си

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж заяви, че ще напусне посолството на Еквадор в Лондон "скоро", но не даде подробности кога и как ще се случи това. Вчера Асандж даде пресконференция в посолството, където намери убежище преди 2 г. "Ще напусна посолството скоро, но не заради причините, които си мислите", отговори той на въпрос на журналисти. В неделя британският "Мейл он Сънди" писа, че Асандж има здравословни проблеми.

"Планът е той да напусне веднага, след като правителството реши да зачете задълженията си във връзка с международните споразумения и премахне обсадата отвън - толкова е просто", заяви говорителката на "Уикилийкс" Кристин Храфнсон. Външният министър на Еквадор Рикардо Патино бе категоричен, че страната ще продължи да предлага защита на Асандж.

Основателят на "Уикилийкс" живее от две години в посолството на Еквадор, което му предложи дипломатическа защита. През юни 2012 г. Швеция поиска той да бъде екстрадиран от Великобритания, за да го разпитат във връзка с обвинения в сексуално насилие. Оттогава насам Асандж не е напускал посолството, тъй като в такъв случай ще бъде арестуван и изпратен в Швеция. Той се бои, че Стокхолм може да го предаде на американските власти. В Америка Асандж вероятно ще бъде съден за разкриването на класифицирани документи за войните в Ирак и Афганистан.

2
895
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
19 Август 2014 07:41
Американците са много търпеливи. И след 10 години да излезе, пак ще му устроят подобаващо посрещане с фойерверки и белезници. Нема лабаао. и нема мърдане.
19 Август 2014 13:24
До тогава, 10 год., Сащисаните може и да не ги има. Най-малкото като държава...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД