:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Брюксел помага със 125 млн. евро на земеделците, пострадали от руското ембарго

Москва се готви да разшири санкциите срещу ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Очаква се от помощта на ЕС да се възползват най-вече големи доставчици на нетрайни плодове и зеленчуци за Русия като Полша, Литва, Белгия и Холандия.
Европейската комисия отпуска 125 милиона евро в помощ на селскостопанските производители, пострадали от руската забрана за внос на земеделска продукция от ЕС. Тези средства ще бъдат използвани за изтегляне на плодове и зеленчуци от европейския пазар, за да се предотврати спад на цените, поясни говорителят на ЕК Роджър Уайт.

Изкупените продукти ще бъдат раздавани в детски и благотворителни организации, обсъжда се и продажбата на селскостопански стоки за промишлени цели.

Очаква се мерките да бъдат официално одобрени до няколко седмици. Те се прилагат със задна дата от вчера и ще останат в сила до края на ноември. Очаква се от помощта да се възползват най-вече големи доставчици на нетрайни плодове и зеленчуци за Русия като Полша, Литва, Белгия и Холандия.

Руското правителство има готов списък с допълнителни санкции срещу САЩ и ЕС. Русия обаче ще прибегне до тях само ако бъдат затегнати санкциите срещу нея, писа междувременно руският вестник "Ведомости".

Санкциите срещу САЩ и ЕС може да не се ограничат със забрана за внос на продоволствие, Русия може да въведе забрана за внос на промишлени стоки, казаха пред изданието двама федерални чиновници. Такова предложение вече е изпратено от руското правителство до президента Владимир Путин, посочват източниците. Съгласно информацията, няколко дни след като ЕС и САЩ въведоха санкции срещу сектори на руската икономика, правителството е изпратило на президента доклад с широк списък от възможни ответни санкции, но Путин е наредил да се ограничи само вносът на хранителни продукти. "Това значи, че допълнителни санкции от страна на Русия са възможни само ако САЩ и ЕС затегнат санкциите си срещу нас", смята един от чиновниците.

МАНЕВРИ

Европейски производители на млечни продукти, месо и плодове официално са се обърнали към правителството на Швейцария с молба да доставят своя продукция в Русия чрез Швейцария, твърди в. "Известия". Изданието цитира директорката по комуникациите на Федералното бюро по селско стопанство Анна Рицоли, според която през последната седмица множество европейски организации от хранителновкусовата промишленост и селскостопанския сектор са се обърнали към ведомството с въпрос как биха могли да се регистрират на територията на страната. Изданието допълва, че сръбското правителство се е заканило да пресича всеки опит за реекспорт през страната.
1
1143
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Август 2014 09:09
Вчера по една от френските телевизии показаха страните които ще получат помощи от ЕС заради руските санкции. Познайте - получават тези които искаха най много да се въведът санкциите срещу Русия: Полша. Литва. Латвия. Никой не спомена България. Сега поляците ще получат пари да си изсипят картофите в България. Ще съсипят производителите в България, и без това получавта повече пари от бъларите на картоф (благодарение на Кунева) сега ще получат и военновременни помощи. Ще си изхвърлят картофите у нас без пари.
КАКВО прави правителството? След като някой иска да санкционира руснаците, да си носи сам последствията, ЗАЩО българите трябва да носят последствията нв всички конфликти които се водят около нас Сърбия, Босна, Македония, Украйна? ЕС вечно налага санкции, кито удрята България? Защо после България била бедна? А помощите отиват в двучличните поляци и литовци? ДОКОГА българеското правителство ще спи и няма да смеее да поиска нищо като компенсация на флупостите ЕС? Безгръбначни блюдолизци. Спрете ефтините полси картофи субсидирани от ЕС по хиляди параграфи и спасете българите...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД