:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров срещу Федерер в "Медисън Скуеър Гардън"

Швейцарецът оцеля срещу Монфис и вече е на 1/2-финал на US Open по тенис
СНИМКA: ЕПА/БГНЕС
17-кратният шампион в Големия шлем Роджър Федерер крещи от радост след осъществения пълен обрат в 1/4-финала на Откритото първенство на САЩ срещу Гаел Монфис.
Григор Димитров и Роджър Федерер са двамата тенисисти, които ще участват в демонстративния турнир "БНП Париба Шоудаун" в Ню Йорк (САЩ) през 2015 г., обявиха организаторите. Събитието е насрочено за 15 март в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" и по традиция ще се проведе във формат от един мъжки мач на сингъл и още един. Вторият ще противопостави или две от звездите на женския тенис, или близнаците Боб и Майк Брайън срещу братята Джон и Патрик Макенроу в двубой на каре, както бе през тази година.

Българският №8 в света и швейцарският №3 можеше да излязат един срещу друг и на Централния корт "Артър Аш" в комплекса "Флашинг Медоус", но хасковлията не можа да стигне до 1/4-финалите на US Open. Затова миналата нощ срещу Федерер се изправи отстранилият Димитров на 1/8-финалите Гаел Монфис (Фр), който бе много близо до нов успех, но пропусна 2 мачбола и загуби от рекордьора по титли в Големия шлем с 6:4, 6:3, 4:6, 5:7, 2:6.

"Губех с два сета, но знаех, че финалната линия все още е далеч за Гаел - разказа вчера 33-годишният Роджър. - Бях убеден, че мога да играя по-добър тенис и се чувствах добре. Но когато бях изправен пред два мачпойнта, вече не се чувствах толкова добре. Помислих си: "Това е краят. Това е последната точка, човече. Бори се и не му я давай с някой грешен удар!". Това беше един от моментите, в които си опрян до стената и се надяваш да имаш малко късмет."

Съперник на Федерер за място във финала ще бъде Марин Чилич (Хър), който късно онзи ден елиминира Томаш Бердих (Чех) с 6:2, 6:4, 7:6 (4). Другият 1/2-финал противопоставя Новак Джокович (Сър) и Кей Нишикори (Яп).

"Знам, че Чилич ще играе от основната линия и ще диктува играта, доколкото може - прогнозира швейцарецът. - От друга страна той е доста подобен играч на Монфис. Висок е, сервира добре, има добър ретур и покрива голям периметър. От тази гледна точка бе полезно, че на 1/4-финалите се изправих срещу Гаел точно преди двубоя с Чилич."
1382
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД