:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Волейболистите минаха през иглени уши срещу Китай

След 3:0 Константинов предупреди, че така няма да стигнем далеч
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Тодор Скримов (в средата) се радва неудържимо след успешно завършена атака в мача срещу Китай. Именно 24-годишният посрещач се превърна в най-резултатен играч за България, отбелязвайки 12 т. като смяна на капитана Тодор Алексиев. Звездата Цветан Соколов (вдясно) пък бе неубедителен и допринесе с едва 6 т., преди да отстъпи мястото си на Данаил Милушев (10 т.). Най-ефективен в двубоя бе китаецът Гън Син с 13 т.
Националният отбор на България взе необходимата втора победа в гр. С на световното първенство по волейбол за мъже в Полша и на практика си осигури продължаване във втората фаза на Мондиал '14. Макар и с доста трудности, вчера селекцията на треньора Пламен Константинов надигра състава на Китай с 3:0 (23, 23, 19) гейма и дори временно оглави класирането в потока.

Категоричният резултат обаче е безкрайно подвеждащ за истинския развой на мача, който можеше да поеме в съвсем друга посока. В първите две части селекцията на треньора Пламен Константинов игра слабо и разконцентрирано, но с голяма доза късмет съумя да обърне резултата в самия край на геймовете. В началото на третия двата тима също си разменяха точка за точка, но благодарение на по-раздвижената игра на влезлите като резерви Данаил Милушев и Тодор Скримов - на местата на звездата Цветан Соколов и на капитана Тодор Алексиев, нашите успяха да затворят мача с така важния чист успех.

"Без да искам да обиждам съперника, но не може да позволяваме на отбор като Китай да ни води с 4-5 точки в резултата - възмути се селекционерът Константинов, след като нашите изоставаха с 14:19 в първия гейм и с 2:7 във втория. - Явно, че за влезлите като смяна е по-лесно да играят, след като тези преди тях вече са се провалили, но така няма да се получи срещу силните отбори. Наложи се няколко пъти да повиша тон, защото не се спазваха елементарни тактически задачи от наша страна."

Със спечелените 3 т. България събра общо 7 и оглави класирането преди другите два мача в гр. С вчера. По-късно снощи играха Канада (2 т.) - Египет (0 т.) и Русия (6 т.) - Мексико (0 т.). Преди това тимът на Китай бе трети с 6 т.

"Със сигурност имаше напрежение, защото след изпуснатия мач срещу Канада нямахме право на повече грешки - сподели либерото Теодор Салпаров. - Хубаво е, че въпреки че не показахме кой знае какъв волейбол, взехме 3 точки. Бяхме на приливи и отливи. Радвам се за Тошко Скримов. Хубаво включване и на Дани Милушев. Трябва да използваме всички състезатели на такъв форум, за да имаме смени, когато станат напечени мачове. Имаме добра резервна скамейка."
1423
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД