:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Домакинът и шампионът крачат един към друг на Мондиал '14

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
В безизходицата си мексиканците Густаво Айон (вляво) и Ектор Ернандес (вдясно) фаулират едновременно звездата на американците Джеймс Хардън в мача от 1/8-финалите на Мондиал '14 по баскетбол в зала "Палау Сан Жорди" в Барселона. Лидерът на "Хюстън Рокетс" в НБА завърши с 12 т., а най-резултатен за САЩ бе Стеф Къри с 20 т.
Без изненади преминаха първите 1/8-финали на световното първенство по баскетбол в Испания. Домакинът очаквано разгроми аутсайдера Сенегал с 89:56 и на 1/4-финалите ще се изправи срещу тима на Франция, който елиминира Хърватия с 69:64. Световният шампион САЩ пък преодоля без напрежение съседите си от Мексико - 86:63, и очаква следващата си "жертва" - Словения, чийто състав се справи с Доминиканската република със 71:61.

Ако всичко се развива според плана на организаторите, то отборите на Испания и САЩ ще се изправят един срещу в мача за титлата на 14 септември. Поне от страна на американците катаклизми не се очакват, а треньорът им Майк Кжижевски продължава да пише история с поредния "дрийм тим".

Миналата вечер Коуч Кей записа 60-а поредна победа начело на националния отбор на САЩ, с който не е губил от 2006 г. След като отстъпиха на Гърция в 1/2-финалите на мондиала в Япония '06, под ръководството на легендарния колежански наставник американците спечелиха златните медали на олимпийските игри в Пекин '08 и Лондон '12 и на световното в Турция '10.
817
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД