:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 529
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сензационен финал на US Open - Кей Нишикори срещу Марин Чилич

Японецът изпревари Димитров в ранглистата, може да стане №5 в света
Явни фаворити в 1/2-финалите на Откритото първенство на САЩ по тенис бяха световните №1 Новак Джокович (Сър) и №3 Роджър Федерер (Швейц). В мача за титлата от последния за годината турнир в Големия шлем обаче ще играят Кей Нишикори (Яп) и Марин Чилич (Хър).

До сензационната развръзка в Ню Йорк се стигна късно в събота, когато първо 24-годишният японец срази лидера в световната ранглиста с 6:4, 1:6, 7:6 (4), 6:3, а след едночасова дъждовна пауза 25-годишният хърватин се разправи с рекордьора по титли от Шлема с 6:3, 6:4, 6:4.

"Невероятно е, наистина е невероятно! Не знам какво се случва... Това е първият ми финал в Големия шлем. Страхотно е, че успях да победя световния №1 - бяха първите думи на Нишикори пред препълнените трибуни на ст. "Артър Аш". - Това ще е голяма новина в родината ми. Усещам огромна подкрепа от Япония, дори през телевизора. Сега там е 4,00 ч. сутринта, но се надявам, че хората са ме гледали."

Постижението на Кей е историческо както за Страната на изгряващото слънце, така и изобщо за Азия, понеже никога досега представител на континента не бе достигал до последния двубой в турнир от "голямата четворка".

В архивите пише, че през 1920 г. японецът Зензо Шимизу е играл финал на "Уимбълдън", но точно през тази година най-старият тенис турнир се провежда в необичаен формат. Победителят във въпросния финал - Бил Тилдън (САЩ), впоследствие изиграва още един мач за трофея срещу шампиона от предната година Джералд Патерсън (Авл). И именно австралиецът е записан в историята като официален финалист, макар да не е изиграл друг двубой в надпреварата.

Съперникът на Нишикори в битката за трофея на US Open тази вечер бе не по-малко изненадан от себе си. "И аз съм учуден колко добре играх. Но още веднъж се убедих, че когато сервирам добре, мога да победя всеки", сподели Чилич.

С представянето си дотук Нишикори прогресира с три позиции в ранглистата - от №11 до №8, измествайки от 8-ото място Григор Димитров. А ако днес триумфира с купата, от утре японецът ще е новият №5 в света. При успех на Чилич пък българинът ще отстъпи с още една позиция назад в Топ 10, понеже хърватинът ще заеме 9-ото място. В предишните 7 мача помежду им Нишикори има пет победи, а Чилич - две.
1
1628
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
08 Септември 2014 09:41
Браво !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД