:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Треньорът на волейболистките: Не играхме слабо, но загубихме

След драматичното 2:3 срещу Сърбия българският тим е предпоследен в групата си на световното
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Владимир Кузюткин дава наставления на своите избраннички в мача срещу Сърбия в зала "Рубини" в Триест.
"Може би в този момент такива са възможностите на тима. Можехме ли да спечелим? Мисля, че можехме, но това е спорт и аз няма как да си обърна мнението и да кажа, че сме играли слабо. Мога само да благодаря на момичетата за това, което направиха срещу Сърбия. Аз съм реалист, искам да побеждаваме, но невинаги се получава".

Това заяви пред БНР руският наставник на женския ни волейболен отбор Владимир Кузюткин след драматичната загуба от отбора на Сърбия с 2:3 (-19, 23, -19, 18, -12) във II кръг от груповата фаза на световното първенство в Италия.

Кузюткин заложи като разпределител на опитната Диана Ненова вместо на Лора Китипова, която започна срещу Бразилия първия ден (0:3). Останалите в стартовата шесторка бяха Емилия Николова, Страшимира Филипова, Цветелина Заркова, Елица Василева Добриана Рабаджиева плюс либерото Мария Филипова. Още след първата техническа пауза (при 7:8 т.) обаче на терена се появи отново Китипова, която игра до края. Мачът срещу европейските шампионки от 2011 г. премина през много обрати, като нашите успяха да се върнат след 1:2 гейма и да изравнят до 2:2, което напомни за двубоя със сръбкините на европейското първенство миналата година (тогава българският тим победи от изоставане 1:2). Сега обаче не се стигна до победа, защото в решителния пети гейм националките допуснаха няколко грешки, които направиха разликата и костваха успеха.

Най-резултатна от българския отбор бе Елица Василева с 23 т. От сръбкините се отличиха Бранкица Михайлович с 31 и Тияна Бошкович с 26.

Загубата с 2:3 донесе на нашите 1 т., с която те заеха предпоследното, 5-о място в гр. В. Лидер е олимпийският шампион Бразилия, който вече има 3 чисти победи (9 т.) след 3:0 (14, 8, 18) над Канада в ранния двубой от III кръг вчера. С 5 е Сърбия, с по 3 са Турция и Канада, а на дъното с 0 е аутсайдерът Камерун. Късно снощи българките трябваше да играят срещу Турция, а Сърбия - с Камерун.
767
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД