:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 196
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И Рафаел Надал се учуди от избора на жена за капитан на испанския отбор

Световният №2 в мъжкия тенис Рафаел Надал стана поредният испанец, който разкритикува назначението на Гала Леон Гарсия за капитан на националния отбор на иберийците за купа "Дейвис". Ден след като неговият чичо и личен треньор Тони Надал се изказа скептично относно ползата от присъствието на една жена в мъжкия спорт, същото стори и бившият лидер в световната ранглиста.

"Тази номинация е странна - заяви Рафа. - Не познавам Гала Леон и нямам нищо против нея, но обикновено назначаването на някого за капитан в турнира за купа "Дейвис" е награда за една страхотна кариера на корта. А Испания има много велики играчи, които са приключили фантастичните си кариери, а още не са служили като капитан на националния отбор."

40-годишната Гала Леон Гарсия има една-единствена титла от турнир на WTA в кариерата си - в Мадрид през 2000 г., а върховото й класиране в женската ранглиста е №27 от същия сезон.

"Не съм тук, за да предизвиквам сексистки дискусии, а за да върна купата у дома - заяви новият капитан на Испания при представянето си във вторник в Севиля. - Имам намерение да изслушвам внимателно мнението на всеки играч и се надявам да избегнем каквито и да било недоразумения. Но все пак не е задължително всички да са на едно и също мнение."
804
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД