:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В Испания отчетоха фалшива дузпа за "Реал"

В Мадрид претендират за неправилно отменен гол на еврошампиона
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Съдийството на шотландеца Крейг Томпсън беше дискутирано и подложено на критики дори в Испания.
Втората дузпа за "Реал" (М) срещу "Лудогорец" не беше правилно отсъдена. Това обяви бившият рефер Хуан Андухар Оливер, който сега е съдийски анализатор на в. "АС" в Испания. Именно след нея Кристиано Роналдо изравни резултата онази вечер. Според Оливер реферът на мача Крейг Томпсън само веднъж - именно при отсъждането на 11-метровия удар, е ощетил сериозно българския отбор. Но в същото време е допуснал две сериозни грешки във вреда на "Реал" (М).

"Не ми хареса съдията - вечерта не бе добра за него - обясни експертът. - Той напълно правилно отсъди дузпа в 9-ата минута, след като Минев спъна Чичарито. Правилно беше показан жълт картон, а не червен, но имам съмнения, че Чичарито беше в засада при паса. След това - в 13-ата минута, нямаше засада на Роналдо и това трябваше да бъде гол за "Реал". А в 22-рата Кристиано беше спрян непозволено, въпреки че топката не беше в краката му. Томпсън подмина положението, което малко хора забелязаха, но това беше дузпа.

Оливер допълва, че минута по-късно шотландският арбитър се е възползвал от съприкосновението между Моци и Роналдо, който падна, и е отсъдил дузпа. Според бившия съдия положението е много спорно, а самият той не би посмял да свири 11-метров наказателен удар в подобна ситуация.

"В 77-ата минута нямаше нарушение на Бензема и голът за 1:2 е редовен. В 82-рата Мисиджан падна, когато почувства ръката на Ияраменди. Това не е дузпа", завършва бившият международен рефер.



--------

МЕДИИТЕ

"Реал (М) изстрада победата си в България", пише в. "Мундо депортиво", който публикува голям материал за двубоя. В коментара се отбелязва, че "Реал" е имал доста проблеми в София и е спечелил трите точки благодарение на резервата Карим Бензема.

Изданието също така признава, че съдията Крейг Томпсън е "подал ръка на "Реал", отсъждайки несъществуваща дузпа. "Футболистите на Карло Анчелоти явно очакваха двубоят с "Лудогорец" да бъде една приятна разходка в парка, но в крайна сметка той се превърна в огромно страдание за европейския клубен шампион."

В материала се казва още, че Бензема е спасил "Реал" от доста конфузна ситуация и е спестил на отбора си доста подигравки. "За това колко трудно бе в София, ясно говори фактът, че през второто полувреме треньорът Анчелоти бе принуден да пусне в игра най-доброто, с което разполага. Освен Бензема тогава на терена се появиха Тони Кроос и Хамес Родригес", пише още "Мундо Депортиво".



2
1675
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
03 Октомври 2014 07:37
Имаше дузпи за Реал, а срещу тях нямаше!
03 Октомври 2014 08:39
Да ми как, аз по чиста дозпа не съм виждал от тази.
________________
блиндирани врати, входни врати
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД