:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Всички са недоволни от новите цени на тока

Решението на ДКЕВР за новите цени на тока от 1 октомври очаквано бе посрещнато с недоволство и критики от всички по веригата. Ден след като големите енергийни потребители обявиха, че поскъпването ще им донесе сериозни загуби, вчера и топлофикациите се оплакаха от новите тарифи. "Ще понесем допълнителни загуби през студените месеци", коментира за в. "Сега" председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Илия Николаев. И от ЧЕЗ са недоволни - защото смятат увеличението на тока за бита с 9.79% за недостатъчно. Промените в тарифите не решават и проблема на НЕК, защото ще донесат на компанията едва 200 млн. лева при натрупан само през последната година 1 млрд. лева дефицит.

"Топлофикациите ще загубят 5-6 млн. лв. до края на годината, като най-рискови са дружествата в София, Пловдив и Плевен", обясни Илия Николаев. Той се надява, че евентуалното ново поскъпване на тока от Нова година ще компенсира част от загубите на топлофикациите. На същото ще се надява и електроразпределителят ЧЕЗ. От 1 октомври при сметка на битов клиент от 100.03 лева едва 68 стотинки са за покриване на разходи по поддържане на мрежата в Западна България, изчислиха от ЧЕЗ. В момента в крайната цена от еленергията само 0.7% се падат на ЧЕЗ, при положение че през 2006-2007 г. делът на компанията е бил 13 на сто.

Федерацията на индустриалните потребители на ток остро разкритикува решението на ДКЕВР да вдигне таксата "задължения към обществото" на 18.93 лв. за мегаватчас. Таксата ще натовари бизнеса със 17.1 млн. лв. за година, изчислиха от федерацията.



САМООТЧЕТ

И трите ЕРП-та - ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-Про" предложиха на абонатите си сами да засекат данните на електромерите си към 1 октомври. Самоотчитането е по желание. Крайният срок за предаване на данните за клиентите на ЕВН изтича днес, а за ЧЕЗ и "Енерго-Про" е 7 октомври.
3
1803
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
02 Октомври 2014 21:08
а от цената на мерцедес клац е доволни ли са?
03 Октомври 2014 15:07
От 1 октомври при сметка на битов клиент от 100.03 лева едва 68 стотинки са за покриване на разходи по поддържане на мрежата в Западна България, изчислиха от ЧЕЗ. В момента в крайната цена от еленергията само 0.7% се падат на ЧЕЗ, при положение че през 2006-2007 г. делът на компанията е бил 13 на сто.
Това според ЧЕЗ, а всъщност как е наистина? Според това, което ЧЕЗ твърдят, то ЧЕЗ всеки месец трябва да е на загуба за милиони, а те продължават да се натискат да работят в България.
03 Октомври 2014 15:38
Доволни са бе, щом ще изберат тиквата в неделя, значи са доволни
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД