:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът раздаде още 4 млн. лв. извънредни субсидии

Докато обяснява, че бюджетът свети на 1 млрд. лв. минус, правителството продължава да отпуска извънредни субсидии за една или друга дейност. На заседанието си късно в сряда кабинетът взе решение, с което разпредели нови 4 млн. лв. извънредни субсидии.

Сериозна подкрепа в деня на откриването на учебната година от 2.8 млн. лв. получи Софийският университет. Средствата се отпускат за извършване на основни ремонти на сгради на университета, макар че активният строителен сезон е на път да приключи. В решението на кабинета да одобри трансфера се изтъква, че СУ се грижи за девет сгради - недвижими културни ценности, и за други 10 - паметници на културата.

Извънредни 1.085 млн. лв. за ремонти на улици получават и общини. 250 000 лв. ще получи община Девин, 350 000 се дават на Доспат. Долна баня и община Банско получават по 135 000 и 350 000 лв. В сряда кабинетът отпусна и 280 728 лв. за обновяване на фондовете на националната и общински библиотеки. Тези средства обаче са заложени по централния бюджет и не се отпускат извънредно.
1398
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД