:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 303
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Закриха 2 звена в НСС заради подслушването

Направленията "Вътрешна сигурност" и "Икономическа сигурност" на контраразузнаването се закриват по предложение на шефа на НСС ген. Иван Чобанов, съобщи вчера МВР.

Главният секретар на министерството ген. Бойко Борисов събра на съвещание Националната служба "Сигурност", на което са съобщени тези промени и е търсена пряка отговорност за изтичане на секретна информация от спецслужбата. Паралелно с това е започнала цялостна проверка за теча на тайни от МВР.

Вътрешният министър Георги Петканов обяви в бургаското село Руен, че вече е известен кръгът от хора, които са донасяли на бившия шеф на контраразузнаването ген. Атанас Атанасов. Те работели основно в направленията, които се закриват. Петканов каза обаче, че "Вътрешна сигурност" и "Икономическа сигурност" са изчерпали предназначението си и отдавна трябвало да бъдат премахнати, просто сега имало подходящ повод. Създава се ново звено "Индустриална сигурност", което ще опазва класифицираната информация.

В бъдещата работа на НСС приоритетни остават дейностите по борбата с международния тероризъм. Направлението ще бъде разширено, както и контраразузнавателните направления, които работят главно срещу чужди шпиони. Нелегалната миграция, търговията с оръжие и стоки с двойно предназначение ще станат самостоятелни звена в НСС.
817
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД