:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 293
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сглобяваме кола-бутик на наш изобретател?

Снимка: Николай Дойчинов
Суперлуксозен автомобил, разработка на българския изобретател Румен Антонов, може да се сглобява в България, ако наши фирми имат капацитет за това. Това обяви вицепремиерът Николай Василев след вчерашната си среща с Антонов.

"Днес изобретателят ще прегледа офертите на родните заводи, където ретроколата би могла да се сглобява", съобщи зам.-министърът на икономиката Милен Керемедчиев, по чиято покана Антонов е пристигнал в София. На последния автосалон в Париж ретроавтомобилът е предизвикал голям интерес. Изобретателят се надява за изложението във Франктфурт догодина да представи първите сглобени автомобили. Вече имал оферти от полски и френски компании.

От години Антонов живее в Париж. Негов патент са нов вид автоматична скоростна кутия, четиритактов двигател и луксозен лек автомобил. Японската "Хонда" е купила лиценза за производство на скоростната кутия.

Антонов предлага още у нас да се създаде медицински център за научни изследвания, където наши учени да работят върху лекарство против склероза.
413
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД