:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,784
Активни 219
Страници 24,418
За един ден 1,302,066
Един от концесионерите на столичното ВиК чака нов собственик

Столицата с по-скъпа вода от 1 януари

Повишението ще е под 16%, нужно е одобрение от СОС
"Надявам се нови цени на водата в София да има от 1 януари догодина", обяви вчера главният изпълнителен директор на "Софийска вода" Джим Саутуърт. Той очаква в оставащите работни дни до края на годината компанията и Столичният общински съвет най-сетне да се споразумеят за по-високите тарифи.

Очаква се увеличението да е под поисканите от стопанина на столичното водоснабдяване преди време 16-17%. Тогава дружеството мотивира поисканото увеличение с инфлацията и ремонта на яз. "Бели Искър". Обектът всъщност е част от инвестиционната програма на "Софийска вода". Новите тарифи ще влязат от 1 януари независимо кога ще бъдат гласувани на общинска сесия.

Вчера Саутуърт се похвали, че дружеството вече се е справило с проблемните сметки. "Фишовете, които сега се издават, са изрядни, но понякога изглеждат некоректни заради натрупани в миналото грешки", обясни той. И добави, че сега компанията трябва да научи недобросъвестните да си плащат.

През тази година дружеството е инвестирало малко под 54 млн. лв., в които влиза и вложението за ремонта на язовир "Бели Искър". Най-сериозното перо в инвестиционната програма на компанията през идната година ще бъде реконструкцията на пречиствателна станция "Кубратово".

Скоро един от акционерите в "Софийска вода" може да има нов собственик. Интерес към "Интернешънъл уотър", която заедно с "Юнайтед ютилитис" държи 75% в "Софийска вода", проявяват няколко компании, но още не се знае кой ще е купувачът. Сред кандидатите е британската "Бай уотър". "Надявам се търгът да бъде финализиран колкото се може по-скоро, кандидатите все още се пазят в тайна. Няма значение кой ще бъде новият собственик, защото това по никакъв начин няма да се отрази на концесията на "Софийска вода" и на другите ни обекти по света", коментира пред "Сега представителят на "Интернешънъл уотър" за България Майкъл Проктър.
558
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД