:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дефицитът във външната търговия надмина $ 1 млрд.

Дефицитът във външната ни търговия достигна $ 1,087 млрд. за първите десет месеца, обяви вчера НСИ. Износът от януари до края на октомври възлиза на $ 4.522 млрд., а вносът - на $ 5.609 млрд. По стойност внесените у нас чужди стоки превишават продадената зад граница родна продукция, въпреки че износът продължава да расте по-бързо от вноса. За десетте месеца експортът ни е скочил с 5,2% спрямо същия период на миналата година. За същото време импортът се е увеличил само с 1,2%.

За Русия доставките на наши стоки са намалели с 30%. Увеличили сме по-чувствително износа за Македония, докато вносът оттам е намалял. С Турция има оживление в търговския стокообмен и в двете посоки. Рекордно е нараснала търговията с Хърватска. Износът за нея е нараснал три пъти, а вносът - близо пет пъти.

Експортът ни за Европейския съюз се е увеличил с 6,6% през десетте месеца спрямо същия период на миналата година. Вносът от страните-членки е скочил с 6,4%.

Най-чувствително се е увеличило търсенето зад граница на наши храни - с 38%. Износът на родни напитки и цигари се е свил с под 1%, докато вносът тези продукти е нараснал с 1,3%.
632
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД