:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 299
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Родните бензинджии не очакват поскъпване до Нова година

Не очакваме промени на цените на горивата до края на годината, но нищо не се знае, коментират работещите по столичните бензиностанции. Повечето бензинджии не се ангажират с прогнози за оставащите дни до края на годината.

Точно преди Коледа заводските цени на бензина скочиха с 13% само за два дни. "ЛУКойл България" обясни поскъпването с по-високите цени на петрола на световните пазари, но пък прогнозира намаление в навечерието на Нова година. От началото на годината досега цените на бензина на едро са се увеличили с около 250 лв./т.

В края на ноември финансовото министерство подписа споразумение с "ЛУКойл България" и "Петрол", с което петролните фирми се ангажираха да не вдигат цените на горивата заради повишаването на акцизите от 2003 г. Двете компании обаче запазиха правото си да променят цените, ако се променят други ценообразуващи фактори. В замяна правителството се ангажира акцизите да се увеличават поетапно до 2007 г., като съгласува предварително с бизнеса графика за вдигането им.

Проверка на "Сега" из столичните бензиностанции установи, че повечето обекти са изравнили цените. Дизелът например се купува по 1,43 лв. както при "Шел", така и при OMV. А-92 върви по 1,53 лв. По толкова го продават и от "Петрол". Те и "Шел" искат по 1,60 лв. за А-95, докато при OMV цените са със стотинка по-високи. Литър А-98 при тях се купува за 1,74 лв., а газта струва 81 ст.
559
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД