:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Според Багдад инспекторите не намират доказателства

САЩ притискат Анкара да удари по Ирак от север

Турци могат да водят американските войски по непознатия за тях терен
Снимка: Ройтерс
Емисари от САЩ притискат Турция да прати военни части в Северен Ирак за евентуална сухопътна операция срещу режима на Саддам Хюсеин, съобщи вчера Си Ен Ен. Турците трябвало да водят американците, защото познавали терена добре от многобройните си акции срещу кюрдските сепаратисти, които действат в същия район.

Двамата пратеници на Държавния департамент на САЩ и на Министерството на финансите - Марк Гросман и Джон Тейлър, увещават в Анкара турските власти да подкрепят възможния военен удар по Ирак и обещават, че Турция ще бъде овъзмездена за загубите си. Официално позицията на Анкара е, че ще следва решенията на Съвета за сигурност на ООН.

Иракският вицепремиер Тарик Азиз свика иракските посланици в чужбина и им нареди да изложат пред правителствата на държавите, в които са акредитирани, последиците от американска агресия срещу Ирак.

След подновяване на инспекциите експертите на ООН не са намерили доказателства, че Ирак има оръжия за масово унищожение, заяви шефът на иракската Национална служба за контрол ген. Хосам Мохамед Амин, цитиран от АФП. Генералът осигурява връзката с екипите на ООН в Ирак. Докладът на инспекторите трябва да бъде предаден на Съвета за сигурност на ООН на 27 януари.

Самолети на Великобритания и САЩ бомбардираха в четвъртък команден и комуникационен център на иракската ПВО. Загинаха трима цивилни.
 
Американският самолетоносач "Хари Труман" напусна вчера пристанището на Марсилия. Той бе пет дни във Франция, след което пое към позиция в Средиземно море. Според военните сценарии той трябва да удари Ирак с ракети от запад. Едновременно с това ще има нападение от север (Турция) и от юг (Персийския залив).
3
427
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
28 Декември 2002 04:18
The Empire wish to strike one more time.
28 Декември 2002 04:26
How much times more, Ano 1?
28 Декември 2002 17:13
Въх, въх. К'во ли шъ стане?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД