:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 558
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

КНДР гони ядрените инспектори

САЩ притеснени от размразяването на АЕЦ "Йонбьон"
Северна Корея обяви за нежелани на своя територия инспекторите на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ), които наблюдават нейни ядрени съоръжения, предаде Ройтерс. "След като отменяме замразяването на ядрените ни обекти, инспекторите вече не са нужни", заяви официалната севернокорейска агенция КЦТА.

Агенцията сочи още, че "САЩ вървят към конфликт". Американците са обвинени, че под "абсурдния претекст" за севернокорейската ядрена програма приканват КНДР да се разоръжи, а след това ще я нападнат изненадващо, за да променят политическата й система начело с Ким Чен Ир.

Новият южнокорейски президент Но Му Хен изрази тревога, че КНДР е на прага на създаване на ядрено оръжие. В четвъртък към севернокорейския ядрен реактор в Йонбьон бяха докарани още 1000 горивни пръта.

"Отново настояваме Северна Корея да не пуска в действие нито един от замразените обекти" и "да не влошава ситуацията", призова цитирана от АФП говорителка на Държавния департамент на САЩ.

КНДР няма нужния потенциал да създаде ядрено оръжие, заяви в Москва руският министър на атомната енергия Александър Румянцев, цитиран от АФП. На среща със севернокорейския посланик в Русия Пак И Чун руският заместник външен министър Александър Лосюков подчерта, че Пхенян трябва да сътрудничи с МААЕ и да поддържа конструктивен диалог със САЩ.

От 1 декември след спирането на доставките на мазут от САЩ в цялата КНДР е въведен строг режим на тока, съобщи ИТАР-ТАСС. При минус 15 градуса повечето жилища са без отопление.
1
337
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Декември 2002 10:32
А къде са юначните американци? Или злодеи са само тези които имат нефт.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД