:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 500
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Служебният министър Раданова ще раздаде 850 000 лева премии

Президентът откри бюст-паметник на генерал Владимир Стойчев в столицата
СНИМКИ: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Президентът Росен Плевнелиев откри бюст-паметника на легендарния генерал Стойчев пред Спортната палата.
Служебният министър на младежта и спорта Евгения Раданова ще раздаде премии на обща стойност 846 525 лв. на призьори от големи първенства. Става въпрос за спортисти, класирали се на призови места на младежката олимпиада в Нандзин (Кит) през август, както и от световните и европейски шампионати, проведени по време на нейния мандат. Премии ще има и за треньорите на състезателите.

На церемонията в музея на спорта ще бъдат отличени параолимпийци, спортисти от федерацията на глухите, както и състезатели по художествена гимнастика, кану-каяк, бокс, вдигане на тежести, спортна стрелба, гимнастика, джудо, лека атлетика, модерен петобой, борба и гребане.

Вчера пък Раданова откри, заедно с президента на България Росен Плевнелиев, бюст-паметник на ген. Владимир Стойчев (1892-1990 г.) пред Спортната палата в столицата. Инициативата е на Съюза на ветераните от войните в България и бе подкрепена от министерствата на спорта, отбраната и културата, както и от Столична община. Автори на паметника са скулпторът Александър Хайтов и архитектът Здравец Хайтов.

Генерал Стойчев е председател на БОК от 1952 до 1982 г. и член на МОК от 1952 до 1987 г. Той е участвал като ездач на две олимпиади - в Париж `24 и Амстердам `28. Като военен ръководи Първа българска армия по време на II световна война и заради заслугите си е единственият чужденец, участвал в Парада на победата в Москва на 24 юни 1945 г.

"Днес откриваме бюст-паметник на видния български пълководец, дипломат, спортист и олимпиец генерал Владимир Стойчев, който е последният български генерал, командвал наши войски във военно време. Той е участник в двете балкански войни и в I световна война. Под негово командване за първи път в нашата история българската армия достига най-далечния си рубеж - Австрийските Алпи - заяви след прерязването на лентата президентът Плевнелиев. - В своя живот, героична военна кариера, обществена и спортна дейност генерал Стойчев остави забележителен пример на достойно изпълнен дълг - да служи на Отечеството и на своя народ. Вечна памет и вечна слава на генерал Стойчев. Ние никога няма да го забравим."
5
1141
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
22 Октомври 2014 20:33
И да не забрави 200000 за хасковскяи ..та да се готви за Олимпиадата...
мам@ви....
22 Октомври 2014 20:35
Тая за 2 месеца работа се изплю на името си градено десетилетия
22 Октомври 2014 20:37
нямало контролиран вот, а!?!?
22 Октомври 2014 20:45
Донос до г-н Цацаров! (гл. прокурор), до Данъчен № 1 на Републиката, до Психиатър № 1 на Републиката, до роднините на г-жа Раданова!

Незабавно да се извърши проверка откъде има тез 850,000 лева г-жа Раданова, какъв е техният произход, декларирани ли са и т.н., щото тез 850,000 лв са бая пара, пък тя се бръкнала в собствения си джоб, за да плати някакви държавни задължения...

Заострям вниманието на роднините и близките на ж-жа Раднова - погрижете се за нейния здравен статус, щото така пилеят собствени пари (850,000 лв) само .... тези....
23 Октомври 2014 16:36
Само да напомня, че открай време на медалистите от разни спортни първенства се дават премии. За последните симни олимпийски за златен медал беше 50 000 лв. Така, че като имате предвид, че на параолимпиадата имаме далеч по-добро представяне, отколкото на другите, а има и други шампионати и медели(примерно премии за за жлато на цял анасамбъл по гимнастика) сумата нито е голяма, нито непрозрачна.
Раданова можеше много по-лесно да захлеби, за години напред, ако беше пуснала проекта за прословутата реконструкция на Зимния дворец, където бяха заложени милиони.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД