:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борд ще управлява военните проекти

Борд и контролен съвет ще са новите структури към Министерството на обраната, които ще поемат контрола върху модернизацията на армията. Правителството одобри вчера създаването на новите структури. Те ще се занимават както с деветте големи проекта - покупка на изтребители, бронирани машини и кораби и др., така и с малките, които ще се провеждат от второстепенните разпоредители на бюджетни средства. Военното министерство възнамерява да използва метода за управление на проекти в контролирана среда PRINCE 2. За целта ще се използва специален софтуер, Великобритания вече изрази готовност да предостави.

Съпредседатели на борда ще са постоянният секретар на отбраната и зам.-началникът на отбраната, а членовете ще са както доставчици, така и представили на различни структури, които ще бъдат определени със заповед на министъра. Бордът ще предлага на министъра конкретни правила и процедури за вземане на решения при управление на проектите, ще оценява дали съответстват на съществуващите планове и ще инициира подготовката на документи за стартиране на проекти на стойност до 80% от общите капиталови разходи.

От началото на 2015 г. ще се изпълняват само проекти, одобрени от Борда за управление на проектите, като стартиралите ще бъдат съобразени с новия софтуер. Според новите правила министърът на отбраната организира изготвянето на регистър на проектите в МО.



ИМОТИ

Правителството реши да бъдат продадени 15 военни имота, ненужни на МО. Част от тях се намират във варненския кв. "Аспарухово", местността Летището в Балчик, Добрич, Каварна и Стара Загора. Имотите ще бъдат продадени на търг. Правителството даде съгласието си да бъдат продадени и шест апартамента в Калофер, собственост на "Интендантско обслужване" ЕАД.
1549
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД