:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 248
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТРУД И ТВОРЧЕСТВО

Поиграйте си с цветовете и линиите

Класическите техники за грим не се препоръчват, поне за празника
Експериментите в грима продължават и този сезон. Майсторите на макиажа по света и у нас предлагат все по-нестандартни цветове и начини за тяхното разполагане върху лицето. Класическите техники умишлено се избягват, особено в раздела "празничен грим".

Вечерният макиаж е подвластен на линиите. Черният туш, така модерен през 70-те години, но бързо забравен в края на 80-те, днес отново заема важно място в дамската тоалетка. Гримьорите умират да чертаят линии върху очите. Нещо повече - те не се съсредоточават само върху една дебелина и една форма, както досега. Линиите могат да са всякакви - плътни и разперени във външния край или тънки, но поставени само във вътрешния ъгъл. Често се случва линията дори да не бъде линия в буквалния смисъл на думата - тя може да е прекъсната, накъдрена или нарочно размазана. Освен това не е задължително мястото й да бъде в основата на миглите, както досега. Гримьорите чертаят линии по средата на клепача или под веждата, понякога предпочитат две къси отсечки, които излизат извън очертанията на окото - едната извита нагоре от външната страна, а другата - извита надолу във вътрешната страна при носа.

Не е задължително и цветът да бъде непременно черен. Много актуални са цветните очни линии. "Версаче" например предлага комбинацията от синьо и зелено, а "Шанел" лансира жълто и лилаво. Но цветовете могат да бъдат всякакви - от класическото черно, сиво и кафяво до най-необичайните предложения в червено, жълто или лилаво. Могат да са в тон със сенките, но могат и да са в контрастен цвят.

Когато очите са прекалено ярки, червилото по-добре да е неутрално. Модерни са леките полупрозрачни червила в топъл (бежов) или студен (розов) оттенък според типа на кожата ви. Семплите очни линии търпят по-силни устни - например във винено или в лилаво. Ако облеклото ви позволява, може да приютите и няколко цвята върху устните си - стилна комбинация се получава от червено и златисто, а най-екстравагантен е миксът от златисто, лилаво и синьо.
767
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД