:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 96
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В Парма почетоха Райна Кабаиванска с галаконцерт

Снимка: архив
Райна Кабаиванска.
С галаконцерт "В чест на Райна Кабаиванска" в Парма, Италия, започнаха честванията по случай 80-ата годишнина на великата българска оперна прима, съобщи неин представител. Гласът на Кабаиванска прозвуча в "Театра Реджо" в Парма, известен като театъра на Джузепе Верди.

Концертът в Театра Реджо сe състоя преди два дни и предизвика голям интерес сред местната общественост. "Театра Реджо" е прочут със своята взискателна публика и Райна Кабаиванска е гастролирала в него многократно. "Обичам този театър, защото той е един от най-щедрите, но и от най-трудните. Когато артистът запее на сцената, винаги се намира някой от най-горните редове на галерията, който да извика истината", обърна се Райна Кабаиванска към публиката в залата.

В концерта взеха участие някои от нейните най-прочути ученици, днес солисти в големите световни оперни театри - Мария Агреста, Вирджиния Тола, Андреа Каре, Чинция Киарини и Симоне Лим. Специално за концерта Каре пристигна от Торонто, Агреста - от Лондон, където партнира на Пласидо Доминго в "Двамата Фоскари", Чинция Киарини - от Модена, Симоне Лим от Сеул. В Парма беше Вирджиния Тола, която участва в постановката на Театро Реджо "Силата на съдбата". Те представиха изцяло Вердиева програма.

Самата Райна Кабаиванска завърши концерта с изпълнение на "Аве Мария" от "Отело", което взриви залата от аплодисменти, тропане с крака и викове "бис". Концертът в Парма, който е първият от поредицата чествания на годишнината на великата артистка, ще бъде последван от галаконцерт в Модена.
1150
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД