:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС заплаши Русия с още санкции заради изборите в Донбас

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Арсений Яценюк
Ако Русия признае изборите в самопровъзгласените Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна, това може да доведе до нови санкции, заяви шефът на представителството на ЕС в Москва Вигаудас Ушацкас, цитиран от Интерфакс. "Това няма да помогне на интереса, който имаме в ЕС, да преразгледаме санкциите и се опасявам, че може да предизвика нови негативни последици, които бихме желали да избегнем", каза Ушацкас. Москва вече обяви, че ще признае изборите в Донбас, които ще се проведат тази неделя. Украинското МВнР заяви, че може да приема подобно признаване само за предсрочните местни избори в Донецка и Луганска област на 7 декември, както поиска украинският президент Петро Порошенко. В т.нар Донецка народна република (ДНР) вече започна гласуването по интернет.

В срок от 20 дни трябва да бъде взето решение за сформиране на правителство на Украйна, заяви премиерът Арсений Яценюк на заседание на кабинета. По неговите думи потенциални членове на бъдещата правителствена коалиция са неговият "Народен фронт", "Блокът Петро Порошенко", "Самопомощ", "Баткившчина" и Радикалната партия на Олег Ляшко. Най-късно до понеделник тези формации трябва да представят своите предложения за бъдещия премиер. Яценюк подчерта, че би трябвало той да бъде премиер, като лидер на партията - победител в парламентарните избори миналата неделя.

Русия има нагласа за постигане на окончателно споразумение и за подписване на документи с Украйна във връзка с газовите доставки по време на срещата, която започна вчера в Брюксел, предаде РИА "Новости", позовавайки се на руския министър на енергетиката Александър Новак. Наивно е да се очаква от "Газпром" да доставя газ в Украйна без авансово заплащане, заяви постоянният представител на Русия в ЕС Владимир Чижов. ЕС е готов да предостави на Украйна 760 милиона евро до края на годината и да продължи да подкрепя Украйна в диалога с международните финансови институции, заяви председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу в телефонен разговор с украинския президент Петро Порошенко. Киев съобщи, че ще разглежда изпращането на поредния конвой с руска хуманитарна помощ за източната част на Украйна като "нарушение на Устава на ООН".
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Ако новите членки на ЕС бяха останали извън него, днес нямаше да говорим само за Украйна, но вероятно и за България или за държавите от Прибалтика, заяви в прощалното си слово като шеф на ЕК в Брюксел Жозе Мануел Барозу.
12
2339
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
29 Октомври 2014 20:47
Изнервиха се пияндурниците. Самальотите им се разшавали необичайно активно. Един май трябвало да кацне не съвсем където е планирал при излитане.
29 Октомври 2014 21:00
А! Най-накрая повод за нови санкции.
Забавиха се нещо със санкциите, вече два месеца не е имало.
29 Октомври 2014 23:14
Попавшая под западные финансовые и технологические санкции крупнейшая российская нефтяная компания предложила целый комплекс ответных мер.
По данным газеты, среди других предлагаемых мер - введение 100%-ной предоплаты поставок газа в Евросоюз, заморозка проекта сооружаемого Газпромом газопровода «Южный поток» и предоставление независимым производителям газа из Восточной Сибири и с Дальнего Востока доступа к трубе Газпрома в Азию
Источник: http://politikus.ru/v-rossii/34137-smi-rosneft-predlozhila-zamorozit-yuzhnyy-potok-i-perevesti-es-na-predoplatu.html
Politikus.ru

Давление в трубопроводе, по которому через территорию Украины в Болгарию поступает российский газ, снизилось. Как заявила вице-премьер по экономической политике Болгарии Екатерина Захариева, зафиксировано уменьшение давления до 34 бар, в то время как обычное должно составлять не менее 38 бар, пишет "Российская газета".
Источник: http://politikus.ru/events/34184-ukraina-ponizila-davlenie-v-eksportnom-gazoprovode.html
Politikus.ru

Ухааа. Ще теглим заеми от МВФ за да изплащаме краденото от " нашите братя " укропитеците. Газ ли? Газ йок. Единствено шистов от добружанско или след години щатски. Свалям им шапка. Добре са го измислили - най-ревностните поддръжници на фашистите да си плащат на крадливите " братя ".
29 Октомври 2014 23:41
Доллар впервые достиг отметки 43 рубля
29.10.2014, 21:47 | «Газета.Ru»

Курс доллара впервые в истории достиг отметки 43 руб. Это подтверждают данные Московской биржи.
Согласно информации биржи, на 21.26 курс доллара составил 43,0105 руб.
Подорожание доллара объясняется решением Комитета по открытым рынкам Федеральной резервной системы США сохранить базовую процентную ставку на уровне 0–0,25% годовых.
Комментарии

Уважаемые читатели! В связи с последними изменениями в российском законодательстве на сайте «Газеты.Ru» временно вводится премодерация комментариев.

Александр Пищулин | 12:57, среда, 29.10.2014 | Ссылка на комментарий

Да причем тут ставка. Они сохранили минимально возможную ставку. Изменить её можно только в сторону повышения, что привело бы к подорожанию доллара.
А доллар подорожал из-за официального прекращения 3го раунда количественного смягчения.



Andrey Pchelintsev | 13:22, среда, 29.10.2014 | Ссылка на комментарий

И как вас модераторы пропустили -

в адрес газеты камушек



chtote | 13:36, среда, 29.10.2014 | Ссылка на комментарий

Журналисты...



kyykish3ee3 | 14:09, среда, 29.10.2014 | Ссылка на комментарий

Ну надо же быдлу объяснить. , что Америка виновата, а не полумертвая экономика



Игорь Федоров | 13:52, среда, 29.10.2014 | Ссылка на комментарий

Трудно вербовать союзников, при наличии такой подвижной валюты.
Скажем вчера мы были на 6 месте по ВВП. А через месяц скаканем на 10-ое. Несолидно.
29 Октомври 2014 23:55
16:26, 29 октября 2014
«Народ у нас бедный и закомплексованный»
Николай Сванидзе объяснил, почему россиян так раздражает любое разделение по национальному признаку

Член Общественной палаты и Совета по правам человека при президенте России Николай Сванидзе заподозрил «Ленту.ру» в разжигании вражды и даже в нацизме. В эфире радиостанции «Говорит Москва» он прокомментировал публикацию об этнической структуре российского бизнеса. По его словам, сам подход к написанию материалов, основанный на анализе этнической принадлежности кого бы то ни было, представляется каким-то расистским, а то и нацистским.
Натисни тук
30 Октомври 2014 00:24
***
30 Октомври 2014 01:47
***
30 Октомври 2014 04:03
Дааа. Нямало да е щатски газ. Арабите не дават.
ОПЕК се е заел да фалира шистовия отрасъл, както на времето в СССР. Поне така е казал генералния им секретар.
Генеральный секретарь ОПЕК Абдалла аль-Бадри заявил, что при сохранении текущих котировок нефти добыча трудноизвлекаемой нефти, в том числе из сланцевых формаций в США, может сократиться на 50%.Глава Организации стран-экспортеров нефти выступил с данными комментариями в рамках международной конференции Oil and Money в Лондоне.
По мнению аналитиков, при сохранении низких цен темпы увеличения добычи сланцевой нефти в США в дальнейшем могут заметно сократиться. При этом при ценах в $70 за баррель прирост добычи сланцевой нефти может полностью остановиться.

Натисни тук
И сега какво? Въглища, дърва, мазут и цените им до небесата, че и квоти за емисии ще се плащат.
Единствено спасение е находището в " Дневник ".
Не скачате достатъчно високо господа. Повече ентусиазъм, че ще студуваме и ние.
30 Октомври 2014 08:28
Палашите пак се разджафкаха , време беше че то последните кьор-фишеци на португалският посе@ко и на шляхтича май не можаха да хванат дикиш. Кой беше казал "че ако тези двамата бяха пинокио няма нужда от програма за полет до марс"!
30 Октомври 2014 19:12
Европейците, след като не можаха през 19 век да направят от българите турци, сега се опитват от руснаците да направят украинци. Но, все пак, трябва да им се признае, че успяха да дебългаризират Вардарска Македония.
30 Октомври 2014 20:13
Запада иска без реална война да заграби територии, щото ако започне реална, той ще губи територии, но за съжаление са сбъркали адреса, Мечока аванта не пуска!
31 Октомври 2014 00:26
"...Изнервиха се пияндурниците. Самальотите им се разшавали необичайно активно..."


Май че те повече изнервиха Барака Бамааму и смръдливите форумни тролчета
31 Октомври 2014 02:40
Киев съобщи, че ще разглежда изпращането на поредния конвой с руска хуманитарна помощ за източната част на Украйна като "нарушение на Устава на ООН".


Ама никак не е демократично да оказваш хуманитана помощ на сънародниците си!

Къде по-демократично е да им бомбардираш жилищните райони с артилерия отдалеч!

Педераси непоръбени!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД