:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Анди Мъри спря устрема на Димитров към Лондон

Шотландецът отстрани първата ни ракета в тениса от "Мастърс" в Париж
Григор Димитров не успя да спечели трета поредна победа над Анди Мъри (Вбр) и отпадна в III кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Париж (Фр, 3,45 млн. евро), отстранен от шотландеца след 3:6, 3:6.

Двубоят бе от голяма важност и за двамата противници, тъй като решаваше до голяма степен въпроса с участието им в турнира на най-добрите 8 през 2014-а на заключителния турнир в Лондон (9-16 ноември). Победата класираше Мъри и на теория, а при успех Димитров запазваше шансове за влизане в осморката при достигане до полуфиналите в Париж.

Мъри обаче изглеждаше по-концентриран и подготвен тактически срещу българина, като търсеше непрестанно по-слабия му удар - бекхенда. Така шотландецът успя да пробие подаването на Димитров още в 4-тия гейм, а затвърди победата си в първия сет с пробив и за 6:4. Втората част започна по същия лош начин за първата ни ракета, който пропиля още първия си сервис гейм с наивни грешки и изостана в резултата. До края Мъри се задоволи с това да печели геймовете, в които подаваше, и затвори мача без проблеми.

Така британецът взе реванш от Димитров за двете си поредни загуби от него през тази година - на 1/4-финала на "Уимбълдън" и на полуфинала в Акапулко (Мекс), където нашият спечели и титлата. Общият баланс от двубоите между двамата стана 4:2 в полза на Мъри, който на 1/4-финалите в Париж ще срещне победителя от мача между световния №1 Новак Джокович (Сър) и Гаел Монфис (Фр).

С участието си във френската столица Димитров си осигури 90 т. от наградния фонд, с които ще остане 11-и в световната ранглиста и ще бъде втора резерва на заключителния турнир в Лондон, освен ако няма друг отказал се от надпреварата след световния №3 Рафаел Надал. Сигурни за осморката са Джокович, Федерер (Швейц), Вавринка (Швейц), Мъри, Нишикори (Яп), Чилич (Хър) и Бердих (Чех), а за последното място ще спорят Давид Ферер (Исп) и Милош Раонич (Исп).
779
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД