:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Британец ходи бос вече 50 години

С наближаването на зимата повечето хора бленуват за топли обувки и дебели чорапи. Подобни мисли обаче не вълнуват британеца Пийт Маккензи, който от 50 години ходи бос, пише в. "Дейли експрес".

69-годишният пенсионер от Моузли, предградие на Бирмингам, е толкова твърд в отказа си да носи обувки, че не възнамерява да го прави до края на живота си. "Не харесвам обувките, просто не са за мен. Дори на сватбата си бях бос, въпреки че се венчахме в църква. Съпругата ми може и да ме е виждала веднъж или два пъти с обувки, но дъщеря ми не е, нито трите ми внучета. Няма и да ме видят, защото няма да обуя патъци до края на дните си", казва Маккензи.

"Веднъж, когато бях на 16, свалих обувките и чорапите си и ги хвърлих през някакъв мост. После обаче пак ме накараха да се обувам. Към 20-ата ми годишнина окончателно реших да спра да нося обувки", допълва Пийт. И въпреки факта, че хората носят нещо на краката си от най-малко 40 хил. години, пенсионерът твърди, че животът му е много по-удобен без тях.

Маккензи се кълне, че за половин век никога не е страдал от студени крака, дори когато температурите навън са били под нулата. Той дори кара неверниците да пипнат краката му, за да се уверят.

"Мнозина смятат, че съм мръсен, но истината е, че мия краката си всеки ден". Той допълва, че в Моузли често се мотаят босоноги хора, тъй като предградието е "хипи". С босите си крака Пийт Маккензи се е превърнал в градска легенда. Местните хора го наричат Пийт Краката. Пенсионерът дори има собствени чаши в местните кръчми, върху които е изписан прякорът му. Прозвището краси и регистрационната табела на триколесния му мотопед.
866
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД