:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 367
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Палестински атентатор предизвика нови сблъсъци в Ерусалим

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сблъсъци между палестинци и израелската полиция заляха Източен Ерусалим след убийството на израелския крайнодесен активист и затварянето на достъпа до "Ал Акса".
Израел нареди храмовият комплекс в Ерусалим да бъде затворен за всички посетители - както евреи, така и мюсюлмани, съобщиха агенциите. До това решение се стигна, след като палестинец простреля израелския крайнодесен активист Йехуда Глик. Той бе закаран в най-близката болница и лекарите все още се борят за живота му. Преди инцидента той участвал в конференция в "Центъра Бегин" - мемориален комплекс в памет на бившия премиер Менахем Бегин. Според израелски източници малко по-късно нападателят Муатаз Хиджази бил убит в дома му при операция на специалните сили на полицията. След инцидента израелската полиция обяви "второ ниво" на извънредно положение в цялата страна. Все още не са известни причините за това нападение.

Затварянето на достъпа до джамията "Ал Акса" от страна на Израел за всички посетители след убийството на един израелец е равносилно на "обявяване на война", заяви палестинският президент Махмуд Абас. Мярката предизвика нови сблъсъци между палестинци и израелската полиция. "Ал Акса" е третият по значимост храм за мюсюлманите. Мястото е свещено и за евреите, тъй като на мястото му някога е имало два еврейски храма.

Междувременно вчера официално шведското правителство реши да признае палестинска държава. Израелският външен министър Авигдор Либерман заяви, че това ще подкопае усилията за разрешаването на конфликта.
2
231
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
30 Октомври 2014 22:55
"Ал Акса" е третият по значимост храм за мюсюлманите. Мястото е свещено и за евреите, тъй като на мястото му някога е имало два еврейски храма.

Един до друг?
Един зад друг?
Един над друг?
Горкият Соломон ...
31 Октомври 2014 02:40
Един след друг. Във времето.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД