:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сенчестото банкиране възлиза на 75 трилиона долара

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Аржентинци преминават покрай табло, показващо курсовете на местното песо спрямо международни валута. Сенчестото банкиране в южноамериканската държава представлява 50% от местния пазар на финансови услуги.
Сенчестото банкиране в световен мащаб достига 75 трилиона долара, съобщи международният Фонд за глобална стабилност, цитиран от агенциите. Делът на паралелната банкова система е скочил с 5 трилиона долара в периода между 2012 г. и 2013 г. Аржентина и Китай са страните, където сивият банков сектор се разраства с най-бързи темпове, става ясно от доклада на борда, който бе създаден през 1999 г. от страните от Г-7. В Аржентина сенчестото банкиране представлява цели 50% от местния пазар на финансови услуги. Това е резултат от хаотичната ситуация на финансовия пазар в южноамериканската държава и от трудностите при обмяната на местната валута в долари, се казва в доклада. В Китай сивият банков сектор се е увеличил с 30%, въпреки че все още заема сравнително малък дял от световния пазар - едва 4%. В световен план активите на паралелната банкова система представляват около 25% от общите финансови активи, се казва в доклада на Фонда за глобална стабилност.

3
1388
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
31 Октомври 2014 22:27
Нещо не схванах смисловите послания на мат'рялчето ???
Аржентина е страна през която е минал МВФ, т.е. жестоко и брутално ограбена страна, която е в период на възстановяване след западния банкстерски обир, довел я до държавна несъстоятелност.
Извънбанковата лихварство в Китай, е с хилядолетна история и част от китайския бит и култура. Банки, в западния смисъл на думата, в Китай се появяват в края на 19 в. и до ден днешен доста от китайските предприемачи предпочитат традиционните местни лихвари. Нещо повече, лихварството в Китай, ако не води до тежки последици и криминални дейности, се наказва само административно. Май някой западни банкстери се изнервят, че не могат да влязат в този бизнес в Поднебесната...
01 Ноември 2014 09:59
Поредното поръчково дуднене срещу все по-могъщия Китай и непокорната Аржентина. Дали пък ей т`ва:
На 24 октомври в Пекин е официално създадена Азиатска банка за инфраструктурни инвестиции. Проектът е на председателя на КНР Си Цзинпин и силен дразнител на САЩ, които не подкрепят проекта.
Натисни тук

не е предизвикало поредния "зàпек" на "изключителните"`, та са тия медийни "напъни"?
01 Ноември 2014 13:34
Пък най-лошото за САЩ е, че не смеят да "демократизират" Китай
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД