:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Боингът в Украйна свален от изтребител МиГ-29, попаднал в обектива на шпионски спътник

И-НЕТ СНИМКИ
Снимка от електронното издание на Първи канал на руската телевизия, който показва заснетия от спътник изтребител (в квадратчето долу вляво) и в горната част пътническия боинг. На уголемената снимка на изтребителя се вижда траектория на ракета, изстреляна изпод лявото му крило.
Уникална снимка от шпионски спътник показва как изтребител МиГ-29 е изстрелял ракета срещу сваления на 17 юли край Донецк малайзийски боинг. Снимката се появи за първи път в публицистичното предаване "Однако" ("Обаче") на Първи канал на руската телевизия, излъчено в петък следобяд.

Предполага се, че снимката е направена от американски или британски спътник, и е предоставена на Руския съюз на инженерите (РСИ) на 12 ноември от източник, представил се с името Джордж Билт, възпитаник на Масачузетския технологичен институт и авиоексперт с 20-годишен опит. На започващата утре в Брисбейн, Австралия, среща на Г-20 се очаква една от деликатните теми да бъде докъде е стигнало разследването на причината за гибелта на 295-те пътници, сред които много австралийци. Според въпросния Джордж Билт "боингът е бил свален от преследващ го изтребител. Отначало е бил обстрелян с бордово оръдие, после пилотската кабина е била поразена от ракета въздух-въздух, а накрая десният двигател и дясното крило на боинга са били ударени от ракета с топлинно насочване".

Снимката, на която ясно се вижда пуск на ракета изпод лявото крило на изтребителя в посока към боинга, била прикачена към електронното писмо. "Видяхме космическа снимка, направена от не много висока орбита. Такива снимки се правят обикновено за общо разузнаване. От координатите на нея може да се предполага, че е направена от американски или английски спътник. Извършихме внимателен анализ на снимката и не забелязахме никакви признаци за подправяне", каза пред телевизията първия вицепрезидент на РСИ Иван Андриевски. Оригиналът на материала може да се види на адрес http://www.1tv.ru/news/leontiev/271824
44
3296
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
14 Ноември 2014 19:51
Какво значи „попаднал в обектива“, когато вече е публична тайна, че те непрекъснато заснемат и записват всичко? Фактът, че такива кадри по принцип не се разпространяват и в международните отношения се спори за иначе известни на страните данни относно събития, като свалянето на MH17, се дължи на интересът да не бъдат разкривани възможностите на тези технологии и да не се всява паника сред населението с цялостна трансформация в нормативната среда. На всичкото от горе, с такива възможности отдавна разполагат и големи частни корпоративни субекти, които ги използват срещу свои конкуренти, държави или лица, за постигането на тясно-корпоративни цели
14 Ноември 2014 20:14
Това е първата тема за размисъл преди срещата в Австралия.
Втората
Путин отказался просить об отмене санкций Натисни тук
Третата
Киев объявил об отказе отвоевывать Донбасс Натисни тук
14 Ноември 2014 21:29
в публицистичното предаване "Однако" ("Обаче" на Първи канал на руската телевизия

Как да вярваш на тази информация щом "Однако" ("обаче" ) превежда като "Облаче"
14 Ноември 2014 22:14
браво на редакцията! дори снимката да е менте, то със сигурност не е по-фалшива от "доказателствата", че путин лично е свалил самолета.
14 Ноември 2014 22:21
Първи канал, "обаче" на руската телевизия.
Воюваща страна да излъже - абсурд, абсурд. Още повече с такива традиции. Днеска-утре запада ще се разцепи и санкциите ще паднат. Както преди време - днеска-утре работническата класа ще отхвърли оковите на капитализма и комунизма ще победи в целия свят.
15 Ноември 2014 01:26
Безогледна пропаганда и демагодия. Според обясненията на руската пропагандна машина, на "снимката" се вижда MH17, вече обстрелян с 30 милиметрово бордово оръдие, както и самият нападател в момент на изстрелване на ракета, която ще порази пилотската кабина.
Мат'реал вътрешна употреба в Русия и за задунайците в България...
15 Ноември 2014 06:37
Линкълн ли беше казал, че не можеш да лъжеш всички през цялото време?

Предлагам интересен материал за любителите на ИСТИНАТА:
http://topwar.ru/62337-esche-raz-o-sahalinskom-incidente-chast-pervaya.html
Ещё раз о Сахалинском инциденте. Часть первая
http://topwar.ru/62341-esche-raz-o-sahalinskom-incidente-chast-vtoraya.html
Еще раз о Сахалинском инциденте. Часть вторая
15 Ноември 2014 06:43
Oraсle
15 Ное 2014 01:26
Мнения: 11,609
От: Bulgaria
Безогледна пропаганда и демагодия. Според обясненията на руската пропагандна машина, на "снимката" се вижда MH17, вече обстрелян с 30 милиметрово бордово оръдие, както и самият нападател в момент на изстрелване на ракета, която ще порази пилотската кабина.
Мат'реал вътрешна употреба в Русия и за задунайците в България...


Кви задунайци бе болник, повечето сме професионалисти с дипломи от западни университети.
Между другото, можеш ли да пуснеш в Google "Prescott Bush Hitler" и да видиш какъв сърпрайз ще ти се покаже.

ПП Моля хранилките и от двете страни да не цапат форума.
15 Ноември 2014 06:55
Мат'реал вътрешна употреба в Русия и за задунайците в България...
Нашият задонецки матрял не е толкова прост, ама е мръсен-дисциплиниран.
Утре ще излезне с авоскьата и ще пусне новината на бабичките на пазара.
Нищо че е лъжа...
15 Ноември 2014 07:17
Украинските силоваци убиха дете в Горловка
Артилеристи удариха по градовете на Донбас
Публикувано: 15 ноем. 2014, 07:00 | Обновено: 15 ноем. 2014, 07:00
Донецк, Украйна
Украински артилеристи нанесоха удари по град Горловка, разположен близо до Донецк. Жертва на обстрела стана дете. Петима други са ранени.
От министерството на извънредните ситуации на Донецката република съобщиха за ТАСС, че трагедията е станала около 19:00 часа, когато украински снаряд е попаднал в жилищна сграда. Последвал е взрив и сградата е била частично срутена – седмият и осмият й етаж са унищожени. От ведомството уточниха, че двама от петимата ранени са в тежко състояние. Други двама се водят за безследно изчезнали.
Обстановката в Източна Украйна продължава да е напрегната. Опълченците от Донецката република съобщават за нови атаки от страна на украинските силоваци. Вчера два града в Донецка област са били подложени на артилерийски обстрел. „Украинските силоваци нанесоха масирани артилерийски удари по Кировское. Обстрелян е и град Енакиево, разположен на десетина километра североизточно от Донецк“, казаха от щаба на опълченците.
Мащабите на разрушенията и броя на пострадалите в Енакиево се уточняват. По предварителни данни са загинали няколко души.
15 Ноември 2014 07:29
StrikeEagle
15 Ное 2014 06:55
Мнения: 19,765
От: Bulgaria

Мат'реал вътрешна употреба в Русия и за задунайците в България...
Нашият задонецки матрял не е толкова прост, ама е мръсен-дисциплиниран.
Утре ще излезне с авоскьата и ще пусне новината на бабичките на пазара.
Нищо че е лъжа...


Санитарите да идват спешно с пижамите в ония дълги ръкави!

Абе момче, вземай един студен душ защото положението е много сериозно.
15 Ноември 2014 08:25
Украинските силоваци убиха дете в Горловка
Щом не са го заковали за стената и не са влачили майка му с танк -
нищо не е.
Слаба, келява пропаганда...
***
Нищожеството Кисельов смъкна летвата толкова низко, че е почти невъзможно за живо човешко същество да мине под нея...
15 Ноември 2014 08:39
StrikeEagle
15 Ное 2014 08:25
Мнения: 19,767
От: Bulgaria

Украинските силоваци убиха дете в Горловка
Щом не са го заковали за стената и не са влачили майка му с танк -
нищо не е.
Слаба, келява пропаганда...
***
Нищожеството Кисельов смъкна летвата толкова низко, че е почти невъзможно за живо човешко същество да мине под нея...


Много е тежко да си болен от неизлечима болест - не на всеки е отредено да си продаде душата на дявола - такива като тебе отиват директно в мечтаната посока. Успех и щастие!
15 Ноември 2014 09:25
Защо не казват на кого е бил този МиГ?
15 Ноември 2014 09:30
.
15 Ноември 2014 10:29
Очаквана реакция на потурко-атлантатиците. Много лесно може да се установи дали мАтрала е фалшивка така че да изчакаме, въпреки че имам дЛибоки съмнения дали ответната страна има интерес да устаниви истината че тъй-наречената украинска армия гордо е прибавила още един пътнически авион в списъка на геройските победи в борбата с гражданската авация .
На всички е пределно ясно защо Америка и васалите и засипаха с информационна помия това трагично събитие.
15 Ноември 2014 11:01
Много симптоматично е, че дежурната пропагандна група "Гаварит Масква" се въздържа от коментари. Симптоматично е за това, че дори и те си дават сметка, че това е поредната съшита с бели конци путинска пропаганда.

Само няколко часа бяха нужни, за да бъде разбита от руските потребители на интернет и тази манипулация на официалната руска пропаганда.
Тя започва с твърде банална и непрофесионална грешка - снимката, която Андриевский обяснява, че е получил по пощата на 9 ноември от тайнствен "честен" американец, се намира в интернет от 15 октомври (вижте съобщение 17 в този руски форум Натисни тук).

После се оказва, че снимката е доста елементарно сглобен колаж от кадри от Google Earth от 28 август 2012г. и от картите на Yandex maps.

В официалната версия на руското министерство на отбраната се твърдеше, че в близост до малайзийския боинг е летял украински Су-25, докато силуетът на снимката е по-скоро на Су-27, а в репортажа се говори за МиГ-29.

При внимателно вглеждане в пътническия самолет се вижда, че има несъответствие в мястото на изписване на фирменото име Malaysia. На падналия самолет то се намира изцяло над крилото, докато на този от снимката то е между крилото и носа. По-скоро е използвана снимка на самолет със стария надпис Boeing, но без допълнителното 777.

Списъкът с посочване на разминавания между твърденията на руската пропаганда и показания кадър може да продължи и с много други подробности. Но както казва един от потребителите на руския сайт aviaforum.ru, "Бих се посмял доста над това, ако темата не беше толкова трагична".
15 Ноември 2014 12:47
Да обърнем внимание как руските медии поднасят тази снимка - практически навсякъде се подхожда със съмнение, винаги се използва условно наклонение. Навсякъде се заявява "трябва да бъде изследвана".
Да направим сравнение с пусканите от САЩ снимки - снимки може би на артилерия, а може би на комбайни (заради липсата на качество иди го разбери) са обявявани за неопровержимо доказателство за руски оръжия.
Вероятно снимката е фалшива, но и това ще покаже, че към всички снимки трябва да се подхожда със скептицизъм.
15 Ноември 2014 13:49
Умници, ето ви материал в който се посочва ТОЧНО ЗАЩО снимката не е фалшификат! Натисни тук
15 Ноември 2014 15:01
Съвсем очаквано -- за съжаление -- "Сега" безкритично публикува тази новина. Журналистите не трябва ли да имат нос за смърдящи новини?
15 Ноември 2014 16:42
"Очаквана реакция на потурко-атлантатиците. Много лесно може да се установи дали мАтрала е фалшивка така че да изчакаме"
Много мъдро решение. За разлика от вестник СЕГА, който публикува тези смехотворни фотографии като голяма сензация.
" Руската телевизия показа груба манипулация за сваления самолет"
http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/15/2419915_ruskata_televiziia_pokaza_gruba_manipulaciia_za/
Абе ние знаем, че Путин е идиот, ама тъй ли няма малко от малко кадърни хора покрай него да направят малко по-правдоподобен фалшификат. Обосрались снова.
15 Ноември 2014 16:46
"Нищожеството Кисельов смъкна летвата толкова низко, че е почти невъзможно за живо човешко същество да мине под нея..."
Прав си, нормално човешко същество не може да мине, но мурзилка - може...
15 Ноември 2014 16:47
Сега в Канал 1 на руската телевизия ще уволнят някаква пионка заради инцидента и случаят ще бъде потулен.
15 Ноември 2014 19:12
Сега в Канал 1 на руската телевизия ще уволнят някаква пионка заради инцидента и случаят ще бъде потулен.

Много ти се иска да се потули убийството на триста души, нали? Пък и бонусче искаш - да уволнят напълно невинен човек, щото не ти стига масовото убийство на невинни хора.
Ще те разочаровам, нормалните хора не искат това и то няма да стане. Днеска цял ден на Първи канал "Авиационные эксперты обсуждают, возможно, последний снимок Боинга, сбитого над Донецком" Натисни тук
15 Ноември 2014 19:16
Западната наглост и елементаризъм янмат граница!

Тия перверти направиха и невъзможното да ни отвратят от себе си за по-малко от десетилетие!

http://www.focus-news.net/news/2014/11/15/1989557/ukazat-za-ikonomicheska-blokada-na-donbas-zastrashava-protsesa-na-normalizirane-na-situatsiyata-v-ukrayna-zayavi-denis-pushilin.html

Указът за икономическа блокада на Донбас застрашава процеса на нормализиране на ситуацията в Украйна, заяви Денис Пушилин
15 Ноември 2014 19:29
http://rusvesna.su/news/1416059329

Обама: Россия стала угрозой для всего мира после крушения «Боинга»

Американский президент Барак Обама назвал США «единственной мировой сверхдержавой», способной противостоять «агрессии России против Украины», а также другим угрозам.

Как сообщает Reuters, об этом лидер США заявил в ходе выступления на саммите G20 в австралийском Брисбене.

«Мы лидируем в борьбе с лихорадкой Эбола в Западной Африке и в противостоянии агрессии России против Украины», — сказал Обама. По словам президента США, Россия «является угрозой для мира, после ужасающего крушения MH17».



Нобеловото недоразумение се опитва безуспешно да мисли.
Хрантутетниците му в България успешно не мислят и папагалстват мъдростите на началството!
15 Ноември 2014 19:50
ТАСС уполномочен извиниться

15 Ноември 2014 20:05
Сега в Канал 1 на руската телевизия ще уволнят някаква пионка заради инцидента и случаят ще бъде потулен.

За какво? Пак повтарям - по телевизията никой не е твърдял, че това е неопровержимо доказателство. Целия репортаж беше пълен с "възможно", "ако" и т.н.
А я сега прегледая заявленията от САЩ "Имаме неоспорими доказателства за руска агресия" и дават http://i2.cdn.turner.com/cnn/dam/assets/140828135813-01-russian-combat-forces-in-ukraine-horizontal-gallery.jpg примерно (за тази снимка американски фермер е предположил, че са заснети комбайни по време на жътва).
15 Ноември 2014 23:53
ВладиГео
15 Ноември 2014 19:12
Иди на статията в "Горещо" (оназ, дето Путя тропнал с краче и искал да си ходи, ама като видял че никой не му обръща внимание на гевезелъците, и се върнал). Напиши там, че снимката не е фалшивка. Ще предизвикаш продължителен смях и невинни закачки.
16 Ноември 2014 00:03
"Указът за икономическа блокада на Донбас застрашава процеса на нормализиране на ситуацията в Украйна, заяви Денис Пушилин"
Ама чакай сега: те тези странни псевдо-образования ЛНР и ДНР нали не са част от Украйна! Нали съ отделни държави? Нъ, хората там направиха референдум за присъединяване към Русия, и хората 108% гласуваха за присединяване. После всички там направиха собствени избори за президенти, и си избрахи свои (московски) хора! Пак със 117%, както си му е реда. Просто Украйна ги освобождава от себе си (икономически) - живейте както искате. Какво по-добро?
Какво става, Путя не пуска ли гЮвеч? Ами разкарайте руските войски, сложете оръжие, идете с челобитноЮ при Порошенко - и готово.
16 Ноември 2014 01:15
Дядка ти зрежи укрите ами я ни разкажи за петролЯца и рублЯта. Как са полюцийките - пълниш ли гащите с курса на рублЯта?
16 Ноември 2014 01:22
Дядка тоя Парасенко за чеп на става и тия укази спокойно може да ги турне там дето слънце не грее.
16 Ноември 2014 01:25
Нъ, хората там направиха референдум за присъединяване към Русия

Деди, гласуваха за независимост.
Стига писа глупости, не ти ли свърши смяната?За надник неизкара ли вече или плащат и за извънреден?

16 Ноември 2014 02:39
"гласуваха за независимост."
Така е, чедо: главуваха за независимост от Украйна. И гласуваха всичките за независимост, и после мъркаха, че Украйна не иска да им даде независимост.‌Ами ето, дава им независимост (икономическа). Ама сега, не - не искат независимост. И пак Украйна виновна.
Кво става, Путя не пуска гЮвеч? Май с войната, издръжката на Крим, спадащи цени на нефта не му остават пари за Великая Новорусия
16 Ноември 2014 02:44
Деди га_фон, ти да не си се напушил?
16 Ноември 2014 04:36
Дядка що повтаряш едно също -като хЧупен грамфЪон. Разбрахме Новорорусия ще мре и ти банкет ще фЪрлиш ? Да не забрвиш да биеш едно чело под портрета на вожда - знаменце турнал ли си ?
16 Ноември 2014 05:03

Красносело
15 Ное 2014 06:37
Мнения: 118
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Линкълн ли беше казал, че не можеш да лъжеш всички през цялото време?

Предлагам интересен материал за любителите на ИСТИНАТА:
http://topwar.ru/62337-esche-raz-o-sahalinskom-incidente-chast-pervaya.html
Ещё раз о Сахалинском инциденте. Часть первая
http://topwar.ru/62341-esche-raz-o-sahalinskom-incidente-chast-vtoraya.html
Еще раз о Сахалинском инциденте. Часть вторая


Това требва да се прекръсти на "оксиМОРОН" .

Мото му е Линкълн! а не сталин

ИСТИНА и сайтове с ".ru"

шпреха изцяло по русскому язъйку у български форум

Гигиена отишла па чортом
16 Ноември 2014 05:10
Мурзилки изпълняват казачоци, изпаднали в партиен екстаз!
Ех-раз-ешчо-раз гърми и кънти в цръвени чугунени кратуни.
Системата има решение. Системата няма край. Съпротивата е безсмислена.

16 Ноември 2014 06:17
Украински артилеристи нанесоха удари по град Горловка, разположен близо до Донецк. Жертва на обстрела стана дете. Петима други са ранени.


И още цивилни жертви: Натисни тук
16 Ноември 2014 06:34
Днеска цял ден на Първи канал "Авиационные эксперты обсуждают, возможно, последний снимок Боинга, сбитого над Донецком" Натисни тук


За експертите на тоз канал има некои съображения:
...человек, который выступал в программе «Однако» в качестве главного технического эксперта — глава Российского союза инженеров Иван Андриевский, — на самом деле не имеет технического образования и возглавляет Российский клуб финансовых директоров.


И за самата фотография от космоса:
http://censor.net.ua/photo_news/312130/kak_pervyyi_kanal_sdelal_foto_malayiziyiskogo_boinga_s_inostrannogo_sputnika_fotorassledovanie

http://zyalt.livejournal.com/1203282.html
16 Ноември 2014 08:09
Боингът е свален от летяща чиния. Ето доказателството:
https://pbs.twimg.com/media/B2a2klhIYAALa0M.jpg:large
При добро увеличени се вижда Ярош в илЮминатора.
16 Ноември 2014 08:24
Понять фальшивость московской картинки очень легко, если увидеть, как на самом деле выглядит из космоса летящий над землей самолет. Например, в Google Earth можно взглянуть в точку
48°25'52.06"N, 33°39'28.08"E

(просто скопируйте эти координаты в строку Search и нажмите enter). Там на снимке от 20 марта 2008 года запечатлелся какой-то самолет. Что бросается в глаза? Минимум три вещи.
1. Размеры самолета на фоне поверхности земли. Он не кажется огромным на фоне вспаханного поля. В масштабе, позволяющем видеть очертания самолета, видны также на земле борозды для снегоудержания. Это потому, что из космоса до самолета практически так же далеко, как и до земли. Да, это не Боинг - длина около 30 м, но на московской фальшивке Боинг выглядит огромным, как несколько полей, как будто его размеры - несколько сотен метров. Или как будто снимок сделан не из космоса, а с другого самолета. Ну, это автор заметки показал наглядно, откуда взялся снимок Боинга...
2. Реальный самолет на сером фоне земной поверхности выглядит очень ярко. Это потому, что фотоэкспозиция подобрана для лучшей детализации земной поверхности, а сияющий на солнце алюминий не сопоставим с ней по яркости - он слишком яркий - и потому попадает в "передержки". Поэтому фактически виден только белый силуэт без полутонов. На фальшивке же полутона у самолета есть, и его яркость не слишком контрастирует с земной поверхностью, чего в реальности не могло быть. Подчеркну: если из космоса видна земная поверхность, значит день безоблачный, солнечный.
3. На реальном снимке видна тень от самолета. На фальшивке тени нет. Повторю, день ясный, солнечный...
Наверное, специалистам топорность московской фальшивки настолько очевидна, что вряд ли они станут тратить время на дебаты с дебилами. Неспециалистам же рекомендую потратить 5 минут в Google Earth и самим оценить дебильность московской геббельсовщины.

16 Ноември 2014 13:34
Спаске, ти ли си бря
Забраили ка ни убеждаваше че "радар" виждал транспондери
Па то се оказА, че информацията се филтрира и допълнително се наслагва тази която се излъчва от "трансподнерите", за удобна работа на диспечера.

Нали сфашташ, като възможности, техн. ниво, обем информация ..... колко по-напред е една спътникова система от тривиален радар
16 Ноември 2014 14:47
Тези хора са или отчаяни, или пълни аматьори
"Тези хора или са отчаяни, или изобщо не са професионалисти" - така коментира ситуацията около репортажа на руската държавна телевизия от петък, внушаващ, че малайзийският боинг е свален през лятото от украински боен самолет, цитираният във видеото като първоизточник американец.

Изданието BuzzFeed откри и разговаря с Джордж Билт, посочен в предаването "Обаче" на Первый канал като източник на снимка, която бързо бе разкритикувана като банална фалшификация на "последните секунди" от трагедията, в която в Източна Украйна загинаха близо 300 души

Американецът споделя, че е разстроен от "евтината слава", и спира "собственото си любителско разследване" на катастрофата "заради абсолютно безумната ситуация на остра конфронтация, склонна към ескалация с елементи на информационна война".

Той каза, че не е сигурен дали изобщо е автентична тази снимка и понеже споделял версията в доклад на Руския съюз на инженерите (там се съдържа версията за украински изтребител), с най-добри намерения написал на първия вицепрезидент на съюза лично писмо с прикачения кадър и изрично уточнение, че го е открил в интернет, където той стои от октомври насам.

Натисни тук
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД