:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 429,083,211
Активни 87
Страници 5,691
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

Няма да се поддам на натиск заради измислици

Не се чувствам задължен на Касим Дал, казва зам.- министърът на отбраната Орхан Исмаилов
Снимка: Юлиян Савчев
Доц. д-р Орхан Ахмедов Исмаилов
През последните две седмици името на Орхан Исмаилов стана най-споменаваното от цялото правителство. Причината е, че лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов поиска той да се оттегли от поста зам.-министър на отбраната, тъй като е от протурска партия. В противен случай фронтът ще оттегли подкрепата си за правителството. Исмаилов беше номиниран за този пост от Реформаторския блок. Преди това той е бил зам.-председател на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) и на Комисията по досиетата.

Роден е през 1979 г. в Търговище. Завършил е Военното училище във Велико Търново през 2002 г. с чин лейтенант. През 2005 г. се дипломира като магистър в Академията на МВР по специалността "Защита на националната сигурност", а през 2007 г. завършва право във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". През 2012 г. става доцент с труда "Защита на класифицираната информация в условия на кризи - стратегически приоритет на политиката за национална сигурност".

--------------------------------- Г-н Исмаилов, притеснява ли ви вниманието, което съсредоточихте върху себе си? Вие сте познат основно като експерт, но сега изведнъж се оказа, че от вас зависи стабилността на правителството.

- Не съм го очаквал, но чак да се притесня. Не, не се притеснявам. Аз съм свикнал на такива удари, но за моите близки това беше неприемливо. В крайна сметка това е животът. Като има хора, които говорят лъжи и правят инсинуации, които не почиват на никаква база, ще има такъв шум.

- Имате предвид под лъжи това, което се говореше, че членувате в протурска партия.

- Не, много неща се изговориха. Като се започне, че съм турски агент, че съм членувал и в двете партии (ДПС и Народна партия "Свобода и достойнство" - бел. ред), после беше и трета партия, след това образователен ценз...

- Не сте членували в нито една от тези партии?

- Не, никога не съм членувал в нито една политическа партия. Член съм единствено на Ловно-рибарския съюз.

- Имате много интересна кариера, която също стана обект на обсъждане. Как решихте да кандидатствате във военно училище, където всички сме наясно, че трудно се влиза с различно име от българско?

- Знаете ли как? Защото много хора ми казваха да не кандидатствам, защото няма да ме приемат. Може би това ме амбицира да кандидатствам. Най-интересното в случая е, че аз кандидатствах само във военни училища. В друго висше учебно заведение в България не съм кандидатствал. Явно това, че не мога, ме амбицира още повече и затова кандидатствах. Това ми беше желанието - ако ще е, да бъде военно училище. Макар че имах отлична диплома и имах право да вляза без приемен изпит в Техническия университет, защото спечелих олимпиада по програмиране, аз направих избора си да кандидатствам само във военни училища. Другото, което можех да кандидатствам тогава, беше Академията на МВР, но не стана. Причината е, че завърших средно образование на 17 години, понеже бях тръгнал от 6 години на училище. А в академията приемът беше след наборна военна служба. Т.е. един път трябваше да чакам една година, за да стана на 18, и след това още 18 месеца след военната служба. Така губех две години и половина - три, и затова реших да кандидатствам във военно училище.

- Все пак после сте минали през Академията на МВР. Как стана това?

- Да, осъществих си тази мечта. Там записах магистърска програма "Защита на националната сигурност". След това дипломната ми работа беше "Защита на класифицираната информация в условията на кризи".

- Имаше атака срещу вас и заради бързото ви издигане в кариерата. Някой подкрепял ли ви е в това издигане?

- Да, естествено. Без подкрепа няма как да стане. Завърших военното училище на 22 години и бях разпределен в София. След това се създаде ДКСИ. Не съм се интересувал по какъв начин, но тогава Касим Дал беше зам.- председател на комисията по вътрешна сигурност. Намериха ме и той ме покани да бъда в ДКСИ.

- Следователно много от нещата дължите на Касим Дал?

- Не се чувствам задължен. Първия път отказах да бъда в ДКСИ, но след това зам.-председателят на комисията се оттегли и аз приех да бъда в нея.

- По това време Касим Дал беше в ръководството на ДПС. Какво е вашето мнение за това, което се случи в движението - оттеглянето на Ахмед Доган, новото, по-агресивно лице на ДПС с идването на Лютви Местан, преминаването им в опозиция...

- Аз не твърдя, че съм политик и не разбирам много от политика, въпреки че съм участвал на два парламентарни избора като водач на листа. Това са явно вътрешнопартийни отношения, които аз няма как да коментирам. Като гражданин виждам, че има промяна.

- Питам ви, защото ДПС излезе с декларация във ваша защита. Възползваха ли се от вас?

- Това ме изненада. Мисля, че да. Просто използваха политическия момент и излязоха с декларация, и то точно Тунчер Кърджалиев, който ми е бил опонент за изборите. В Търговище той беше водач на листата от ДПС, а аз - на Реформаторския блок.

- Какво се е случило с вашето семейство по време на възродителния процес?

- Моето семейство е обикновено. Бях на 6 години, когато дойдоха да ни сменят имената. Мен ме попитаха какво име искам да си избера. Аз ги попитах дали е нужно това и какво трябва да е и те ми казаха да започва поне с "О", защото съм Орхан. Това си спомням. Беше зима.

- Докога ползвахте българското си име и как ви се отрази всичко това?

- Мисля, че от първи до пети клас бях с българско име. Беше неприятно. Казваш се Орхан, а след това изведнъж Орлин или Огнян.

- И въпреки това вие решихте да учите във военно училище, в Академията на МВР и да защитавате държавата, която е решила, че трябва да ви смени името?

- Аз не обвинявам българския народ. Тогава това е било държавна политика. За съжаление, и го казвам с болка, в тези системи за сигурност и отбрана са много малко хората от малцинствата. Защото за тях това е забранена зона. Такава е била държавната политика по онова време. Може би мен това ме амбицира, но явно нямам последователи след себе си в тези висши учебни заведени. Поне аз не знам.

- Проверяван сте от ДАНС и имате най-високо ниво на достъп до секретна информация.

- От военното училище досега съм бил проверяван и проучван, защото винаги съм боравил с класифицирана информация. За да имаш достъп, декларираш всичко, което касае теб, семейството ти и роднините ти. Проверяван съм най-малко 7-8 пъти през определен период. В същото време съм се подписал, че службите имат право да правят прекия контрол по всяко време.

- Изненада ли ви, че Валери Симеонов не атакува например Вежди Рашидов?

- Да ви кажа честно, аз не очаквах атаки, защото няма за какво.

- Може да сте разменна монета за определени постове, които "Патриотичният фронт" иска?

- За съжаление, ако някой иска да си разменя някакви монети, сигурно го прави. Аз не се чувствам така, но цялата ситуация не ме радва.

- Говорихте ли с премиера Бойко Борисов? Той е човекът, който трябва да вземе решение.

- Не съм говорил. Аз казах, че съм готов да подам оставка. За мен постът не е от значение. Винаги гледам работата, която трябва да се свърши, и приоритетите, които има пред държавата. За мен постовете са временно нещо.

- Наистина ли ще се поддадете на този натиск?

- Не, понеже те казаха, че държавата се тресе и правителството пада. Аз казах, че ако съм проблемът на държавата и от мен зависи, бих го направил. Но заради някого, че е говорил някакви измислици, аз няма да си подам оставката.

- До този момент всички ви защитават - премиерът, военният министър..

- Мисля, че така трябва да постъпят, защото няма основание да не ме защитят. Аз съм един български гражданин, който защитава националните интереси на България, и винаги съм го правил. С достойнство и чест мога да застана пред целия народ и да кажа: "Аз съм един от вас, който се бори за тази държава". Няма от какво да се срамувам. Няма от какво да се притеснявам.

- Как ще отговорите на Валери Симеонов за това, което каза по ваш адрес?

- Няма да вляза в полемика. Не обичам да се обяснявам. Мисля да се възползвам от конституционно установените си правомощия и ще си търся правата в съда.
44
3087
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
26 Ноември 2014 19:46
С'я, истината е, че:

- човекът звучи доста смислено и достойно

- професионалната му биография е на някой, очевидно добре парашутиран по партийна линия (то, един и двама ли са...), но пък възползвал се умно и градивно от получения шанс;

- интервюиращият е пропуснал най-важния въпрос:
"Откога се познавате с министъра на отбраната Н.Ненчев и как и кога той Ви покани да станете негов заместник?" *


* Предложение за отговор:
"Запознахме се по време на кампанията на РБ, тъй като бях поканен за водач на листата в Търговище от различни партии от блока. Тъй като и министър Ненчев има интереси към сигурността - сигурно знаете, че всичките му роднини в САЩ са професионални военни, сме обсъждали неофициално възможностите за развитието на сектора в България. Предполагам, че е запомнил разговорите ни и, след като беше избран за министър, ми се обади с предложението си да стана негов заместник."

Ей, не се научИхте на елементарен ПР, това реформаторето - само с вицове и песни в Суратя не става, ши знаете!

Колко му беше от самото начало да опаковате и "продадете" по-добре хюман стори-то на Орхан... И без това е продаваемо (в добрия смисъл) отвсякъде.
И с едно леко "евалла" на бая ви Валери под формата на предварително уведомление за предстоящата кандидатура, всичко щеше да е мирно, тихо и градивно.
Освен ако целта не е била точно обратната, разбира се.
26 Ноември 2014 20:52
Във властта трябва да има повече хора като господина / за когото чух за първи път покрай скандала, който завихри ПФ /. Това е пътят - да се издигат образовани, млади турци, необвързани с корпорацията "ДПС". За съжаление, дълги години бяха пренебрегвани и оставени в лапите на агентите от ДС. Сега другите агенти - от НФСБ и ВМРО - ще се напъват в ролята на "патриоти". Агентите на ДС във всяка партия не се различават по нищо. Повече хора трябва да застанат зад Орхан Исмаилов, за да се очертае ясната граница между ДС - агентите и специалистите с качества, готови да работят за държавата. Няма да е достойно да се поддаде на този долен натиск! Никаква оставка!
26 Ноември 2014 21:01
Slava
Това е пътят - да се издигат образовани, млади турци, необвързани с корпорацията "ДПС".

Това е пътят - спор няма!

Само моля да дефинирате понятието
необвързани с корпорацията "ДПС"
и прилага ли се то за човек, получил никак нелошо за млад специалист стартово назначение благодарение на тогавашния вицепрезидент в корпорацията.

Питам най-добросъвестно и с интерес очаквам отговора.
26 Ноември 2014 21:02
В България се раждат и са граждзани не само българи. На турчеещите се родината им е Турция, нишо, че са български граждани. Не им е мястото в структурите за национална сигурност.
26 Ноември 2014 21:35
До Slava: Щом избирате между ДС агент и турски агент, последния, сигурно знаете каква е разликата. Чалмата ще ви подхожда.
Освен водещ листа в Търговище, е водил такава на предишни избори и в Омуртаг. Предложен от партията на Касим Дал с доказани връзки с турското разузнаване. Кажете ми, как се сатва водач на листа, без да имам нищо общо с тази партия, защото искам и аз да се кандидатирам на следващите избори.
26 Ноември 2014 21:35
Олимпиада по програмиране - също като Р.П. -президента на Р.Б.
26 Ноември 2014 22:05
Forza NATO, .
26 Ноември 2014 22:31
вие нормални ли сте, едно време турчин в редовната армия не го вземаха войник, вие ще ми го интегрирате тоя като зам. министър на отбраната, ей сиктир
26 Ноември 2014 22:48
Сега Бочко ще махне областния от корморановите - и ще сложи куневист.
26 Ноември 2014 23:36
Втора смяна 26 Ноември 2014 22:31
вие нормални ли сте, едно време турчин в редовната армия не го вземаха войник, вие ще ми го интегрирате тоя като зам. министър на отбраната, ей сиктир

Ъхъ, времената се менят. То и Барак Хюсеин Обама не би трябвало да е президент на САЩ по твое мнение,ама нейсe.А тоя " турчин" ще излезе по голям "българин" от половината еничари в ДПС. Вземи за пример Данчо Ментата как добре владее турски и чудесно се ориентира в обстановката кой разпределя порциите и къде е келепира!
26 Ноември 2014 23:46
Освен водещ листа в Търговище, е водил такава на предишни избори и в Омуртаг. Предложен от партията на Касим Дал с доказани връзки с турското разузнаване. Кажете ми, как се сатва водач на листа, без да имам нищо общо с тази партия, защото искам и аз да се кандидатирам на следващите избори.


Т.нар. "доказани връзки" са едно активно мероприятие, което ченгетата бяха спретнали уж под претекста, че К. Дал готвел покушение срещу Доган.

Форца
26 Ноември 2014 23:49
Ъхъ времената се менят. То и Барак Хюсеин Обама не би трябвало да е президент на САЩ по твое мнение,ама нейси.А тоя " турчин" ще излезе по голям "българин" от половината еничари в ДПС. Вземи за пример Данчо Ментата как добре владее турски и чудесно се ориентира в обстановката кой разпределя порциите и къде е келепира!


А ти скоро карта на Балканския полуостров да си гледал случайно...щото това с Обамата дет си го дал за пример, не знам как да ти го обясня без да те обидя.
26 Ноември 2014 23:58
Коя карта? Тая дето я чертае Ердоган ли? или нормалната географска?
Не мога да ти схвана мисълта.
27 Ноември 2014 01:00
Втора смяна, съдиш човека по името,а това е дискриминация.Не го познавам лично,ся го виждам за пръв път.Може да се окаже поредната калинка.Бая млад ми се види,има няма 35 години,а вече доцент,та и башка доктор с блестяща кариера и то в ресор вътрешна сигурност,ама мое па да е кадърно момчето.не го знам.Мисълта ми беше друга.Кво зависи от тоя пич зам.министър на министерство на отбраната на държава без армия,чиито граници се пазят от турски и гръцки изтребители и всички заповеди от началниците в САЩ се изпълняват безусловно? Кви карти на балканите кви 5 лева?
27 Ноември 2014 07:59
втора смяна,,
в дълбока грешка си, че не са вземани турци в армията. в едно първоешеленно поделение, малко след възродителния процес служеха двама бизнаци от Дулово. турци. работеха на ЗАС апаратура. взводен им беше старшина школник Натан. толкова за "етническия" модел.
тежко и горко, ако една партия ще ни решава етническите въпроси. въпреки че имаме това:

http://www.lostbulgaria.com/?s=%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B2%D0%B0

третата снимка - българите християни /от какъвто и да е етнос/ се заклеват пред поп, а българите мюсулмани /от какъвто и да е етнос/ се заклеват пред ходжата. по техните обичаи - да служат под българсите бойни знамена в името на България. това е.

а на господина му слушах интервю по БНР преди няколко дни в следобедния блок. и той в прав текст си каза, че се е възползвал от услугите на ДПС за следната позиция - зам. шеф на ДКСИ. не каза Касим Дал а ДПС.
27 Ноември 2014 08:33
Forza NATO
26 Ное 2014 21:01
Лютви Местан ли имаш предвид? Каква е връзката му с О. Исмаилов? Последният сам казва, че кандидатурата му за изборите е издигната от Реформаторския блок.
Данчо Ментата vs О. Исмаилов
Пак питам - защо оставихме млади, образовани български турци в "лапите" на ДПС?
Всички вие, които сте направили успешна кариера, на някоя партия ли я дължите?
ТРЯБВА да се разбие модела - за да постигнеш успех с качествата си, задължително да се набуташ в партия. Ако "не стане", да се "преместиш" в друга.
Не съм съгласна, че всички турци в Бг примират за Турция, за Ердоган.
На тези, на които в главите им само чалми блуждаят, няма да отговоря нищо.
27 Ноември 2014 08:50
И какво искате от човека, не разбрах ... Агент бил на MIT ... Че то тези от MIT много прости, бре! Този, горкият, свети на всеки "екран" като слънце. Демек, всеки мързеливец с малко въображение в службите може да си изкара надника с него, докато го проверява. Даже цял отдел на ДАНС може да му прикрепят, ще им изкара заплатите. За ... нищо, обаче. Истинските агенти и предатели, уви, не светят.

В какво, всъщност, е обвинен? ПФ като са толкова "фатално безпощадни" (Маляка), как са в коалиция с Борисов, при всички данни за потвърдено криминално минало, връзки и зависимости със САЩ и службите им, които изтекоха през грамите? Там оценката на риска какво сочи? По-малко рисков е Бойко от Орхан? Щото е ... Бойко, пък той - Орхан, не Орлин, не Огнян? Това, извинете, е смешно. Меко казано.
27 Ноември 2014 08:58
Firmin

Благодаря , че ми спести писаниците ! Подписвам се под твоя постинг.
Оперативно интересните не светят . Точно !
27 Ноември 2014 09:22
Човекът очевидно е читав, но му е писано да ... бъде употребяван.
Видно е, че Герб искат да се отърват от ПФ, т.е. да ги извадят от властта.
Както и да се освободят от обещанията по изпълнение на програмата на ПФ.
И да угодят на друга, по-голяма партия. Която постави условие за подкрепата си - отстраняването на ПФ.
А Радан Кънев изпадна в незавидно положение, щото и той се оказа употребен.
27 Ноември 2014 09:25
.
27 Ноември 2014 09:28
.
27 Ноември 2014 10:46
И все пак- този убавец с какво ще се занимава в МО?? До края на мандата само все такива интервюта ли ще дава??
27 Ноември 2014 11:29
Slava 27 Ноември 2014 08:33
Forza NATO
26 Ное 2014 21:01
Лютви Местан ли имаш предвид? ...
...

Опитът за избягване на въпроса и фактите чрез нарочно заблуден контравъпрос не се приема.
Пробвай пак, ако искаш, но засега оставам с впечатление, че просто не искаш да отговориш.
27 Ноември 2014 12:37
Forza NATO
27 Ное 2014 11:29
С удоволствие ти отговарям - кой твърди, че Лютви Местан е вкарал О. Исмаилов във военно училище,"дал" му е дипломата, после и другата - за магистратурата, после му е защитил дисертацията и т.н., да не изреждам всичко? Този човек не е бил член на никакви партии, нали? Защо точно Местан да му е градил кариерата? Ти даваш хипотези, за които никой не е извадил доказателства. Ако се намерят / но надеждни, а не изфабрикувани /, веднага ще кажа, че мястото му не е в МО.
27 Ноември 2014 13:11
Доказателства?
Статията чете ли?
Завършва и веднага го разпределят - къде, в София... Какъв късмет...
Наместо 10 г да го лашкат из страната и да стигне до София като направи служба...
И, ... на 22 г. новозавършил - и го поканили във висш орган ... Нещо конкурс, без стаж някакъв или опит...
Пак късмет?
27 Ноември 2014 13:47
Не Орхан а Валери Симеонов работи против българските интереси, слушах речта му пред парламента , иска ракети да постави в южна България, русски ракети а не съм чувал Орхан да настоява за турски ракети в северна България.Демек ,патриот е този който иска пак да ни постави под русското ярмо а този който иска суверенна България е предател.Ега си демокрацията, българинът В Симеонов ще настоява за русска окупация ачик ачик и ще е патриот.Целта е ПФ е още повече да дестабилизира България и да доведе до етнически размирици в страната което естествено ще отдалечи България от ЕС и НАТО и вкарването на България под русско ярмо.Турците в България никога не са били 5.колония на Турция/ ако бяха ,сега България щеше да е много малка като държава/никога не е имало турски въстания против Българската държава.Турците винаги тихо и мирно са работели за благото на страната.Били са унижавани, малтретирани, дискриминирани, тероризирани, убивани само заради това са били турци.А сега един подъл русски агент като Валери Симеонович мъти пак водата на България с простотии.Докога? Хайде да оставим това правителство да работи ,хайде всеки да си гледа работата.
27 Ноември 2014 14:30
Най-интересното в случая е, че аз кандидатствах само във военни училища. В друго висше учебно заведение в България не съм кандидатствал.

Наистина много интересно!
27 Ноември 2014 14:42
Макар че имах отлична диплома и имах право да вляза без приемен изпит в Техническия университет, защото спечелих олимпиада по програмиране, аз направих избора си да кандидатствам само във военни училища.
Много съмнително! Избор на военна кариера след репресии на комунистически режим, пред перспективата за високозаплатена работа. В него период IT индустрията тепърва прохождаше, и се очакваше бум на инвестициите.

Намериха ме и той ме покани да бъда в ДКСИ.
Спрях да чета повече. Такива покани ги няма в реалния живот.

Напудрена ПР статия. Личното ми мнение - агент на турското разузнаване, вероятно вербуван преди казармата със знанието на родителите.
27 Ноември 2014 14:43
Не Орхан а Валери Симеонов работи против българските интереси, слушах речта му пред парламента , иска ракети да постави в южна България, русски ракети а не съм чувал Орхан да настоява за турски ракети в северна България.


по Дардан

В днешните писания във форума има много боклук, ама това се цели към първото място.

27 Ноември 2014 14:49
Я си погледнете под леглото?
Които са погледнали, да си погледнат и преди лягане
27 Ноември 2014 15:38
Лютви Местан ли имаш предвид? Каква е връзката му с О. Исмаилов? Последният сам казва, че кандидатурата му за изборите е издигната от Реформаторския блок.

Има предвид Касим Дал и отговорът е сравнително лесен като се има предвид, че О. Исмаилов е от Търговище. Но въпросът на Форца е реторичен, и защото той самият е наясно за сложната плетеница между лични връзки и партийни обвързаности, както (предполагам) е наясно, че единствената партия в България, която полага последователни усилия за обучение и подбор на кадри е ДПС. Чувам, че напоследък ГЕРБ полагат подобни усилия, което не е особено чудно, защото ГЕРБ копират много неща от ДПС.
27 Ноември 2014 15:39
Защо турското разузнаване да рискува с турчина Орхан Исмаилов , когато може да намери някой продажен Иван или Драган и да получи от него нужната информация.Малко ли продажници има в тази държава.Трябва да свикнете с турските имена в правителството , от година на година те ще стават повече , защото турското си го имало във всяко десетилетие на Българската държава.България не е такава държава с абсолютно българско етническо мнозинство и да парадирате за българско етническо господство в държавата.
27 Ноември 2014 16:00
свикнете с турските имена в правителството

Тука си прав. Имаме си български граждани мюсюлмани и е логично такива да стават и министри, щото сме светска държава. (Интересно ми е дали в турското правителство е възможен християнин министър, кво ще кажеш?).
Но се вижда, че за пореден път преднамерено преформулираш проблема, по смешно наивен начин. НИКОЙ не протестира срещу турското име, което вече се каза хиляда пъти,
а срещу издигането на кадри на ДПС, която е един престъпен клан, който задушава в корупция страната...
Задушава администрацията на много нива и в цели браншове,
задушава мюсюлманското население, като го държи в калта...
Турски граждани в България мисля, че има много малко. Мюсюлманин не значи турчин. Ако ще е някакъв - то по-логично е да е арабин, щото исляма не се идентифицира и ограничава с Турция.
27 Ноември 2014 16:28
Хайде да оставим това правителдтво да работи, и ние да работим, така казва и моят съдружник който подкрепи на изборите ПФ а аз ГЕРБ, до гуша ми е дошло от ялови речи и приказки.Трябва повече да се работи а малко да се глаголи, 2015 година се очертава да бъде трудна и затова и бизнесът се нуждае от спокойствие в страната, защото последните две години работим за тоя дето духа.
27 Ноември 2014 16:37
Това, че Орхан Исмаилов не работи за MIT, не означава, че MIT няма да поработи по сканадала с Орхан Исмаилов. Само дето в това ортак няма да им е Орхан Исмаилов, а нашата ... глупост. Не знам какви поразии би направил в отбраната Исмаилов, но враждебността към него върши чудесна работа за неоосманската пропаганда - правоверни, можете да получите назначение спроти знанията и уменията ви само в османска държава, неверниците няма да ви допуснат в тяхната, ако ще и да сте се клели на знамето им. Прочее, турчин военен може да служи и командва само под турско знаме. Каквото и да ви разправят европейците. Е, това ли искаме?
27 Ноември 2014 16:47
Интересно ми е дали в турското правителство е възможен християнин министър, кво ще кажеш?).


Ние искаме да приложил турския модел ли?
Що се отнася до обвързаността с ДПС - какво СЕГА ще правим лустрация на всеки , който някога и по някакъв начин е имал допир с тази патия ли? Или ще предложим модел, който да покаже, че за един български мюсюлманин е възможно да прави кариера и без ДПС, вкл. и когато се е откъснал от обгрижването на ДПС.
27 Ноември 2014 16:49
Така и не се разбра за какво ще отговаря в министерството тоя човек.
27 Ноември 2014 16:52
Интересно ми е дали в турското правителство е възможен християнин министър, кво ще кажеш?


Османската империя е била халифат. Падишахът е и халиф. И при все това, на държавна служба е имало християни, че и на високо.

При халифа Ердоган комай не е точно така, но бонго-бонго е взел отношение по въпроса.
27 Ноември 2014 17:11
Ами Маргаритке 2, и аз това попитах още на обяд, ама до сега - ни вопъл, ни стон..Като гледам обаче какъв е есперт- май ще отговаря за интервютата
27 Ноември 2014 17:21
Модели.., лустрации..., красиви приказки по принцип.
А в реалността ПФ с този ход е изхвърлен от властта с което отпада ангажимента на Герб към неговата програма, а в нея има важни неща. Пф е изхвърлен, но пък е обслужено резервното ДПС. Което е грешка. Етническите партии са вредни по определение. Приемането й в РБ също е грешка.
Не може да бориш една мафия (ДПС) чрез друга мафия.
Дребно мислене. Микромениджмънт.
Което и си личи от резултатите на РБ.
27 Ноември 2014 18:32
Коментират се почти само внушенията за етническия,религиозен и партиен фон зад назначението на Орхан.А нима по-малко скандална би била кандидатурата на някой Огнян със същата съмнителна кариерна история,но от АБВ,ДБГ,ДСБ,БСП,ББЦ,други трибуквия,ГЕРБ,Атака,...? Какъвто министъра-такива и заместниците.
27 Ноември 2014 19:20
За кратко се чудих дали Валери и Прасьо са обикновени милиционери или са ибрикчии на Доганя, но стигнах до извода, че са май и двете.
С две думи успяха с основното послание - извън ДПС да турците реализация няма. Освен ако не са подпийнали скулптори, поступващи чат-пат някой и друг полицай.
28 Ноември 2014 20:09
бонго-бонго
27 Ное 2014 15:38
Firmin
27 Ное 2014 16:37
бонго-бонго
27 Ное 2014 16:47
Firmin
27 Ное 2014 16:52
Baskerville
27 Ное 2014 18:32
Black Swans
27 Ное 2014 19:20
Към тези постове ще добавя само, че човекът е минал през всякакви проверки, още при приемането му във военно у-ще. Някой допуска ли мисълта, че може да работи за нашите секретни служби? И ако да - това как ще се съобщи пред цяла Бг?
Dax
27 Ное 2014 14:30 Познавам поне 5 - ма българи, които са кандидатствали само във военни училища. Кое му е интересното?
Понеже аз съм писала тук против НФСБ преди много хора изобщо да бяха чували за тях, си позволявам да ви обърна внимание - следете внимателно всичките им действия, изказвания и пр. Няма да казвам лично аз какво очаквам от тях....
29 Ноември 2014 13:12
ПФ са прави, въпросът е принциен и засяга сугурнаостта на страната. Стана ясно, че покровител и бизнес партньор на едияия Исмаилов е бил някакъв каймакамин от турските служби в Истанбул. Другият Исмаилов - грижливо, програмно подготвян и подпомаган ту от едната, ту от другата етническа партия. От години искат да назначат свои хора в сигурността и изглежда ще успеят, за първи път след Освобождението.
Рискът не е в името и произхода, а в лоялността към Република България. Лоялността трябва да е изключителна и недвусмислена.
Никъде по света, вкл. в демокрациите, които ни дават за пример, няма такова безобразие. Никъде не поемат такъв риск. Но България е изключение.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД