:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 382
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ПФ чака отстъпки срещу подкрепа за кабинета

Валери Симеонов


Патриотичният фронт отказа да огласи публично решението си от вторник вечерта дали остава зад кабинета, или не. Двусмислените изявления на националистите обаче говорят за сделка с ГЕРБ срещу отказа им да искат оставките на зам. военния министър Орхан Исмаилов и на областния управител на София Веселин Пенев от НДСП. Фронтът щял да настоява за изпълнението на някои "много важни" неща от програмата му. Сред приоритетите им са: замразяването на цените на тока, смени в ДКЕВР, задължителното гласуване, сваляне на новините на турски, както и ограничаването на изборните секции в Турция.

Преговорите с ПФ продължиха и вчера в парламента. Участниците в тях увериха, че компромисното решение може да бъде постигнато до ден-два. "Може да мине без оставки, ако бъдат изпълнени други неща. Има и друг ред на мисли, и други решения. Точната дума е за политики и решения", коментира в парламента Красимир Каракачанов. Лидерът на ДСБ Радан Кънев потвърди, че се договарят за политики, на които националистите държат.

Развръзката обаче ще стане ясна след предстоящия на 6 декември конгрес на НФСБ, тъй като поредният компромис може да създаде вътрешнопартиен проблем на лидера Валери Симеонов.
961
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД